Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE

Hrvatice od europskih prvakinja izgubile 4:0

hrvatska ženska nogometna reprezentacija
Luka Stanzl/Pixsell
30.10.2013.
u 20:23

Hrvatska ženska reprezentacija pružila je odličan, hrabar i u dobrom dijelu utakmice vrlo kvalitetan otpor najboljoj europskoj reprezentaciji koja je na kraju slavila sa 4:0.

Hrvatska ženska reprezentacija pružila je odličan, hrabar i u dobrom dijelu utakmice vrlo kvalitetan otpor najboljoj europskoj reprezentaciji koja je na kraju slavila s 4:0.

Šesterostruke uzastopne europske prvakinje Njemice krenule su u skupinu 1 s dvije čiste pobjede protiv Rusije i Slovenije i zastrašujuću gol-razliku 22:0, što najbolje dočarava koliko je senzacionalan bio rezultat s poluvremena utakmice u Frankfurtu. Naime, Hrvatska je nakon prvih 45 minuta držala 0:0 protiv dvostrukih svjetskih prvakinja što je itekako frustriralo i brojne navijače i izbornicu Silviju Neid.

Hrvatska je u tom periodu imala čak i nekoliko prilika za vodstvo; najbolja je pripala Kolar u 29. minuti, no lopta je prošla pored gola.

S druge strane, Njemice su napravile opsadu gola Doris Bačić, no požrtvovnom, hrabrom i borbenom igrom Hrvatice su držale izvrstan rezultat sve do odmora. Najbolju šansu za domaće nogometašice propustila je Šašić kada je iz blizine promašila gol.

Hrvatska je držala egal sve do 52. minute kada je na asistenciju Marozsan glavom zabila upravo spomenuta Šašić. Nakon primljenog pogotka ipak je "procurilo" u obrani Hrvatske, pa je već u 56. minuti nakon ubačaja Mittag Hercigonja-Moulton u pokušaju sprječavanja pogotka postigla autogol. Nesvakidašnji učinak ista igračica upotpunila je u 62. minuti kada je nakon ubačaja Marozsan još jednom prevarila vlastitu vrataricu.

Odlična vratarica Bačić još je neko vrijeme održavala isti rezultat, no u 80. minuti nije imala šanse nakon udarca Wensing za konačnih 4:0.

Porazi u sportu rijetko kada mogu biti ugodni, no 0:4 protiv Njemačke u gostima sigurno je ohrabrujući rezultat za hrvatsku selekciju uoči nastavka kvalifikacija.


Njemačka - Hrvatska 4:0 (Šašić 52', Hercigonja-Moulton ag 56', 62', Wensing 80')

Njemačka: Angerer, Bartusiak, Maier, Krahn, Wensing, Marozsan, Goessling, Šašić, Laudehr, Behringer, Mittag (još su igrale: Leupolz, Popp, Däbritz) Izbornica: Silvia Neid

Hrvatska: Bačić, Scurich, Hercigonja-Moulton, Žigić, Nevrkla, Baban, Landeka (k), Gaiser, Lojna, Joščak, Kolar (još su igrale: Conjar, Šalek, Stipančević). Izbornica: Marija Margareta Damjanović

>> Naše će nogometašice igrati pred punim stadionom u Frankfurtu

>> Nogometašice izgubile od Slovačke: Odlučio jedan udarac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije