Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudbina Bjelolasice

Županu je od statusa važnije da Bjelolasica stalno nudi sadržaje

'30.03.2011. Ogulin, Bjelolasica - Dva mjeseca nakon sto je u velikom pozaru unistena glavna zgrada Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica, u mjestu je sve zamrlo. Objekt stoji, radnici su bez posla
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
16.11.2011.
u 13:58

U tijeku je natječaj za izvođača koji će srušiti stari, izgorjeli dio centra, a uskoro će biti sanirana i kotlovnica. Skijanje ovisi o snijegu

Na otočiću Silbi u blizini Zadra država će graditi sportske terene i bazene; čitav kompleks gdje bi najbolji hrvatski sportaši ubuduće mogli odrađivati pripreme i trenirati. Informacija je to koja je nedavno izrečena na nacionalnoj televiziji i koja ni po čemu nije sporna, osim po tome što je HOC-u Bjelolasica, u sklopu niza Vladinih projekata, obećano preuređenje toga tipa. Dogradnja sadržaja koja bi Bjelolasici osigurala zadržavanje statusa HOC-a danas zvuči kao lažan trik, a ideje koje bi mogle postati stvarnost na Silbi mogle bi Bjelolasici oteti i status HOC-a, a Karlovačkoj županiji, koja je već izgubila jedan nacionalni park i terme, izbiti iz turističke ponude i olimpijski centar.

 Ideja iz medija

 – U nadležnom ministarstvu rekli su mi da su za taj projekt čuli iz medija, odnosno da država o tome ne razmišlja. U tijeku je Adriatica clubovo preuzimanje Bjelolasice, državne tvrtke koja će ulagati u daljnju obnovu kompleksa. Moj je stav da HOC treba dati u prodaju u cjelini, bez izdvajanja pojedinih objekata. Ono što je za Bjelolasicu trenutačno važno jest to da se radnicima isplaćuju zaostale plaće, preostala je isplata još jedne – kazao je karlovački župan Ivan Vučić. Dodaje da nisu istinite tvrdnje da tamo ove zime neće biti moguće skijati.

 HOC – rekreacijski centar

 – Ako i kada bude snijega, skijat će se na nižim stazama. U tijeku je natječaj kojim će biti odabrana tvrtka koja će ukloniti stari, izgorjeli dio kompleksa, gdje će biti postavljena neka privremena građevina, a bit će i sanirana kotlovnica. Obišao sam teren i svjedočio o ulaganjima, tako da tvrdim da će ove zime biti aktivnosti na Bjelolasici – dodao je župan i rekao da se ulaganja ovog trena financiraju iz državne blagajne. Vučić smatra da Bjelolasica mora biti uređena kao rekreacijski centar koji će nuditi sadržaje za čitavu godinu, a ne imati samo skijalište.

 – Volio bih da lokacija zadrži status olimpijskog centra, ali i da ga sadržajno opravda te da vrhunski sportaši imaju obvezu u takvom centru i trenirati. Ovakav HOC zapravo ne nudi te mogućnosti, već samo razočaranje zbog skromne ponude i to nije rješenje. Bjelolasica ima sve predispozicije da bude uređena kao Hrvatski olimpijski centar i vjerujem da će, i s novim vlasnikom, tu sudbinu uskoro doživjeti – dodao je Ivan Vučić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije