Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVNI PARK

Županija uložila milijune kuna, a na Logorištu rade tek četiri tvrtke

vodotoranj logorište
ARHIVA VL
26.03.2010.
u 15:27

- Najveći je problem ekonomska kriza koja je zakočila puno razvojnih projekata, a i banke imaju nepovoljne kredite za gospodarstvo, misli dožupan Josip Šafar.

Uložili smo milijune kuna u komunalno uređenje Poslovnog parka Karlovac u naselju Logorište, zona je u građevinskom smislu završena, više od 90 posto parcela je prodano, a tu trenutačno rade samo četiri tvrtke – kazao je Pero Karmelić, član SDP-a, pozivajući Karlovačku županiju, vlasnika Poslovnog parka, da utvrdi zašto većina kupaca nije pokrenula proizvodnju.

– Moramo utvrditi razloge zbog kojih netko tko je imao novca za kupiti zemljište danas nije u mogućnosti pokrenuti proizvodnju i zaposliti ljude – predložio je Pero Karmelić.

Josip Šafar, karlovački dožupan, izjavio je da ni Županija nije zadovoljna dinamikom razvoja te poslovne zone.

– Najveći je problem ekonomska kriza koja je zakočila puno razvojnih projekata, a i banke imaju nepovoljne kredite za gospodarstvo. Dio obrtnika danas nije u istoj situaciji kao i pri tri godine pa nisu u mogućnosti pokrenuti proizvodnju. Takvih je, srećom, malo, više je onih kojima je kupljena parcela premalena pa razmišljaju o kupnji dodatnih – rekao je Josip Šafar.

Općina Barilović radi novi prostorni plan i to je druga kočnica razvoju Poslovnog parka.

– Time je onemogućena parcelizacija zemljišta, ali i dobivanje dozvola za gradnju – objasnio je Josip Šafar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije