Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virovitica

Župan Tolušić potajice na internetu hvali samoga sebe

'podravina i bilogora, virovitica, arhiv velika hdz-ova trojka: gradonacelnik virovitice ivica kirin, zupan tomislav tolusic i saborski zastupnik josip djakic snimila: marija lovrenc'
'Marija Lovrenc/VLM'
02.03.2011.
u 11:30

Županov tajni identitet otkriven nakon što je Roksa zbog uvrede tužio SDP-ovac Božo Milivojević

Prije nego što ode spavati ili popije prvu jutarnju kavu, a ponekad i za radnog vremena, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić (HDZ) želi znati kako javnost diše. Što o njemu misli narod i kako komentira događaje u gradu i županiji. Vole li Virovitičani svog župana, slažu li se s postupcima vladajuće garniture, kako se brani oporba.

Ostala IP-adresa

Sve to muči župana, a doći do tog odgovora uspio je tako što se pod nadimkom Roks registrirao na forum portala Virovitica.net i u svojim komentarima redovito objavljivao sve i svašta, pa i pohvale samome sebi.

Ujutro otvore novu zgradu bolnice, a Roks u 19.42 sata napiše: "Bravo Kiro (Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, op. a.), bravo Jopa (saborski zastupnik Josip Đakić, op. a.), bravo Tole (župan T. Tolušić, op. a.)! Bravo HDZ!", i pokrene val komentara.

Njegova potreba za samohvalom, kao i obrana vladajuće stranke, osuda i ismijavanje političkih neprijatelja i svojih prethodnika, prošla bi kao još jedna svađa anonimaca na javnom forumu da se Tolušić nije obrušio na Božu Milivojevića (SDP). Taj građevinski sudski vještak iz Slatine, koji je na istom forumu koristio nadimak "Mišo 111", tužio je privatnom tužbom zbog uvreda i klevete koje je Roks u studenom prošle godine u komentarima iznio protiv njega.

U jednoj od rasprava vještaka je imenom i prezimenom prozvao da namješta cijene stanova prilikom procjene, da uzima "pinku" i prozvao ga je lopovom. Milivojević je zaprijetio Roksu da će ga zbog toga tužiti, što je i učinio.

Potraga za IP-adresom policiju je dovela do županova kućnog računala i otkrila tko se nalazi iza nadimka Roks, za kojeg su čitatelji portala pretpostavljali da je zbog izvrsne upućenosti netko iz vladajuće stranke i blizak vlasti, ali ne i da je prvi čovjek županije.

Roks ga povrijedio

– Sve što je o meni napisano jako me povrijedilo. Reći ću samo da mi je ugled uništen, da je ono što o meni pišu neistina i da ću sve druge komentare sačuvati za sud – jučer je rekao Milivojević, koji će se na Općinskom sudu u Virovitici sa županom Tolušićem naći na ročištu 10 ožujka.

Neslužbeno doznajemo da su njihove obitelji bliske, a predmet rasprave star je četiri godine. Milivojević je tada putem javnog natječaja procjenjivao stanove za virovitičku bolnicu, koji su trebali biti prodani liječnicima, ali je upravno vijeće bolnice kasnije odbilo prodaju tih stanova.

Roks je komentirao njegovu procjenu, nazvao ga lopovom koji stan vrijedan 80.000 eura procijeni na 24.000 eura i pita ga „kako ga nije sram hodati po Slatini te koju je pinku uzeo", najvjerojatnije aludirajući na razliku u iznosu cijene.

Zanimljivo je da je podatak o procjeni koju je prije četiri godine izvršio Milivojević, a koja nije onakva kakvim je prikazuje Roks, nešto o čemu može znati mali broj ljudi.

Taj slučaj, koji će dobiti epilog na sudu, razotkrio je tajni internetski identitet župana Tolušića i njegovu sklonost da poskrivećki hvali samoga sebe i svoje stranačke kolege.

"I ja sam zadovoljan s Tolušićem jer je stvarno osvježenje u ovoj učmaloj županiji i stvarno se trudi."

"Župane, svaka čast! Samo tako, ne obaziri se na ove jadnike."

"Prvi put u povijesti županije netko se pokušava brinuti za budućnost, a ne samo za sebe."

"Hoćeš da nabrojim što je sve naš mladi i sposobni župan otvorio u Slatini, nema problema."

Župane i Jopa, svaka čast! Bravo, dečki!"

- Nemam što komentirati, osim da smatram kako je riječ o politički montiranom procesu usmjerenom protiv mene. Sve što imam reći, reći ću na sudu" – izjavio je župan T. Tolušić na naš upit o tužbi za uvredu i Roksovim postovima na portalu Virovitica.net. Roks je dobro upućen u dnevna zbivanja na području županije, nabraja potankosti velikih projekata i točne iznose svakoga od njih, ima uvid u aktualne projekte i dobro je upoznat s informacijama o privatnom životu i rodbinskim vezama svojih političkih rivala. Hoće li se i netko od njih odvažiti na tužbu, tek će se vidjeti.

Ključne riječi

Komentara 21

DA
danko
15:52 02.03.2011.

od ove trojice na slici ne znaš ko od koga gluplji ,naravno đakić ikirin prednjače

BE
belizar
16:19 02.03.2011.

zašto mi brišete komentare???? zato jer sam napisao da su ova trojica \'intelektualci\'?? ako vi iz VL-a smatrate da jesu, bolje ukinite novine....

JA
Jablan
18:49 02.03.2011.

-budem te vodil na klopu, opet sam debelo kasiral!!! ...ovaj debeli (desno) upravo se hvali kako je kasirao dobru lovu \'uclanivsi\' desetak novih branitelja po tarifi od 5000€

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije