Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prestižna nagrada

Zlatna kuna Monu, Harburg Freudenbergeru i Strizivojni Hrast

Mono Osijek
Marko Mrkonjić/Pixsell
24.04.2012.
u 13:19

HF zapošljava 485 radnika kojima je isplaćena prosječna neto plaća od 5.295 kuna. Mono pak ima 19 zaposlenika kojima je prosječna neto plaća iznosila 4.909 kuna

Belišćanski Harburg Freudenberger, tvrtka koja proizvodi strojeve za proizvodnju automobilskih guma poznatih svjetskih marki poput Michellina, Pirellija i drugih, Strizivojna Hrast, najveći europski proizvođač lamel-parketa te osječki Mono koji se bavi projektiranjem informacijskih sustava dobitnici su Zlatnih kuna osječke Hrvatske gospodarske komore za 2011 godinu. Dok najveći među njima HF zapošljava 485 radnika kojima je isplaćena prosječna neto plaća od 5.295 kuna, najmanji Mono ima
19 zaposlenika čija je prosječna neto plaća iznosila 4.909 kuna. Sve tri nagrađene tvrtke orijentirane su najvećim dijelom na izvoz.

– Na području Osječko-baranjske županije registrirano je oko 350 izvoznika koji generiraju dobre poslovne rezultate – istaknuo je prilikom dodjele priznanja predsjednik osječke HGK Zoran Kovačević dodajući kako je najveća rak-rana gospodarstva nelikvidnost "kojoj se mora stati na kraj".

– U 2012. očekujemo stagnantnu godinu, ali bit će uspjeh ako dođe do stabilizacije uvjeta. S hrvatskom Vladom očekujemo rezolutni obračun s nelikvidnošću, ona mora postaviti puno ambiciozniji plan što se toga tiče – poručio je Kovačević.

Dok HF u ovoj godini planira proširiti pogone i proizvodnju u poslovnoj zoni u Valpovu izgradnjom triju montažnih hala za proizvodnju automobilskih guma te proizvodnju dijelova za strojeve za ekstrakciju jestivog ulja, a u to uložiti oko 53 milijuna te sukladno s tim otvoriti još stotinu novih radnih mjesta, Strizivojna Hrast krenula je već u realizaciju izgradnje još jedne ekološki prihvatljive elektrane u Slavonskom Brodu snage 4,66 MW, a osječki Mono planira investirati u novi projekt izrade aplikacijskog okvira za društvene mreže čija je početna vrijednost pola milijuna kuna. Na pripremi toga projekta zaposlena su i tri nova čovjeka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije