Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likovna kolonija

ZILIK ne stvara samo umjetnička djela, nego i ljubavi, prijateljstva...

Likovna radionica ZILIK (1)
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
24.01.2012.
u 09:18

Prvog dana s djecom je radio akademski slikar Igor Modrić, a mališani su "precrtavali" dlan i kreirali neki novi svijet

Tu se ne stvaraju samo umjetnička djela. ZILIK je manifestacija ljubavi, dobrote, prijateljstva i druženja koja daje samopouzdanje našoj, ali i djeci koja kod nas dolaze iz drugih domova. Oni žive u sasvim drugačijem okruženju i zato je održavanje ovakvih događaja vrlo važno – rekla je ravnateljica Dječjeg doma Vladimir Nazor Maja Vučinić Knežević na otvorenju male Zimske likovne kolonije.

Dlan kao planet

Na početku 39. izdanja jedne od najvažnijih gradskih manifestacija u karlovačkom domu s učenicima OŠ Dragojle Jarnević, Turanj, Grabrik, Dubovac, kao i mališanima Dječjeg doma Lovran u tehnici crtež stvarao je akademski slikar iz Zagreba Igor Modrić. Sudionici nisu imali nimalo jednostavan zadatak. Morali su svoj dlan zamisliti kao planet na kojoj se nalaze brežuljci i mnoge druge zanimljivosti koristeći pritom tuš u dva tona.

 – Čitav sam život u likovnoj pedagogiji. Prošao sam i osnovno i srednjoškolsko obrazovanje i sada sam se opet vratio među najmlađe. Rad s njima mora biti zabava, jer je riječ o razvoju imaginacije. Crtež je prvi komunikacijski kod preko kojeg se sporazumijevaju. Prvi sam put na ZILIK-u i sigurno ću se vratiti – rekao je Modrić čiji su zadatak mali umjetnici prihvatili s oduševljenjem. Iako je nekima bio problem otkuda krenuti, proučavajući svoj dlan i uz puno mašte stvorili su prekrasne crteže. Iva Jurišić, Ora Antea Grgić i Barbara Trbuščić iz 5. d razreda OŠ Grabrik članice su školske likovne sekcije i na prijedlog učiteljice odlučile su se okušati i na ZILIK-u.

 Luka Nižetić i Meritas

 – Baš nam je super. Doći ćemo opet ovdje – poručile su karlovačke osnovke.

Svečano otvorenje ZILIK-a održano je sinoć u Gradskom kazalištu Zorin dom izložbom skulptura Krune Bošnjaka. Likovna kolonija nastavlja se danas u Dječjem domu radionicom u kombiniranoj tehnici koju će voditi Igor Gustini. Očekuje se i dolazak Luke Nižetića i grupe Meritas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije