Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odzvonilo švercanju?

ZET: Kartu za vožnju mora se pokazati na ulazu u tramvaj!

zet
Sanjin Strukić/PIXSELL
10.11.2011.
u 08:00

ZET na teren šalje dvostruko više kontrolora. Mogli bi biti na svakom ulazu u vozilo dok je na stajalištu.

Švercanju u autobusima i tramvajima i službeno je odzvonilo! ZET na teren šalje dvostruko više kontrolora nego što ih je bilo do sada, pa će tako, umjesto njih stotinjak, patrolirati dvije stotine kontrolora i putnicima provjeravati kupljene karte. I to odmah na ulazu u tramvaj, odnosno autobus!

U tijeku interni natječaj
Nove kontrolore ZET će pronaći u vlastitim redovima preraspodjelom kadrova Holdingove podružnice koja bilježi ukupan minus od 1,4 milijarde kuna.

– Točno je da ZET pojačava kontrolu karata – i brojem kontrolora i načinom njihova rada. U tijeku je interni natječaj pa je još prerano govoriti o konačnom broju novih kontrolora. Velik je broj putnika bez karte i odgovorno upravljanje podružnicom prisiljava nas na promjene uz koje će porasti prihod – poručio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Naime, neslužbeno doznajemo kako pojačana kontrola znači da će na frekventnim mjestima poput Glavnog kolodvora ili Trga bana Jelačića kontrolori biti raspoređeni na svakom ulazu u vozilo dok je ono još na stajalištu i od putnika tražiti kartu.

– Ne mogu konkretno govoriti o novim metodama prema kojima će se raspoređivati kontrolori na terenu. Točno je da smo prije nekoliko godina imali praksu kontrolirati karte pri ulasku putnika u vozilo dok je ono još na stajalištu, a tada su kontrolori bili raspoređeni kod svakih vrata. Ne isključujemo ni tu mogućnost – odgovorio je glasnogovornik Jurić, poručujući kako je ZET i bez te metode pojačanim kontrolama, primjerice, na jednoj autobusnoj liniji u dva dana udvostručio prodaju karata.

Svaki dan 193 tramvaja
A autobusnih linija u gradu svaki je dan 134, sa 1614 stajališta, te 193 tramvaja. Koliko se u njima putnika vozi bez karte iz ZET-a nismo dobili odgovor.

Ključne riječi

Komentara 151

BA
Batiskaf
12:31 10.11.2011.

Ništa ne tražim besplatno-ništa ne dajem besplatno.Svaka roba ili usluga mora biti plaćena.Kad to bude pravilo stvari moraju ići na bolje.

VI
Vito
07:06 11.11.2011.

Javni gradski prijevoz mora biti besplatan za sve i .

OB
-obrisani-
09:10 10.11.2011.

trade - tajna je u crvenoj lokalnoj SAMOupravi ZeGea

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije