Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Ženski zabočki blues uz Dan žena

Tomislav Goluban (1)
Foto: Silva Videk
1/5
08.03.2013.
u 07:08

"Dejčec z Grabrovca“ Tomislav Goluban i njegov Little Pigeon's ForHill Blues predstavio je sinoć svojoj domaćoj publici novi album koji je već nominiran za Porina najbolji blues album u 2012. godini.

U Zagorju nema dovoljno velike dvorane koja bi mogla primiti sve one koji su željeli doći na sinoćnji \"zabočki blues“ odnosno na koncert na kojem se \"dejčec z Grabrovca“ Tomislav Goluban i njegov Little Pigeon\'s ForHill Blues predstavio svojoj domaćoj publici novim albumom \"Med bregi“ koji je već nominiran za Porina najbolji blues album u 2012. godini.

Naime, multimedijalna dvorana u Zaboku bila je rasprodana već tjedan dana prije koncerta što ne čudi s obzirom da je to bio svojevrsni \"ženski“ koncert uoči Dana žena na kojem su nastupile i sve gošće na albumu. Teško je stoga opisati atmosferu u kojoj zajedno s Tomislavom Golubanom Zdenka Kovačiček pjeva staru zagorsku pjesmu u blues obradi \"Oči moje očice\", a svim ženama poklanja svoju \"Ženu za sva vremena“ po kojoj, kako je rekla u šali, se nada da će je svi pamtiti i kad \"vumre“ ili dok Lela Kaplowitz zajedno s Tomislavom Golubanom izvodi \"Dobro mi došel prijatel“ i \"Lepe ti je Zagorje zelene“ uživajući u pjevanju i plesu. Bile su tu i Singrlice koje su primjerice izvele Meknite se sve gore, a čula se i legendarna \"Jedna vura dva pandura\" iz \"Breze“, dok su majka i kći Ksenija Erker i Hana Hegedušić prekrasno izvele Grozdje blues, a isto tako ne treba posebno hvaliti Tamaru Obrovac koja je, naravno, također oduševila publiku s nekoliko pjesama, a među ostalim i naslovnom pjesmom ovog albuma.

I dok su svi zajedno oduševljavali publiku prekrasnim izvedbama, ali i brojnim dosjetkama osobito Tomislava Golubana koji nije mogao bez svog sela Grabrovca u kojem je rođen i dok mu je iz publike tata bacao upaljač kako bi zapalio svijeće na pozornici, sve njegove gošće pune su hvale za njegov rad i uživaju radeći s njim.

– Ja sam Zagorka i meni je drago da je Tomislav obradio stare zagorske napjeve na ovako dobar način – rekla nam je Zdenka Kovačiček koja se sprema i snimiti spot s njim. Kseniju Erker je za suradnju s Tomislavom nagovorila kćer Hana Hegedušić, a jako joj je svidjelo raditi, kako nam je rekla, s ovako mladim dečkima i s ovako dobrim.

– Tomislav Goluban jednostavno živi izvan gravitacije i to mi se sviđa – rekla nam je Ksenija Erker, a njezina kćer Hana već se dugo druži s Tomislavom i oduševljena je onim što on radi. Singerice su nam u šali rekle da su s Tomislavom surađivale \"zbog love“, a šalile su se jer je Goluban svima naredio da ga ne smiju hvaliti, ali naravno da su uživale i rado došle na koncert. – On je super dečko, rekla bih da može raditi na više kanala. Ma super nam je bilo snimati spot: klijet, brdo s jedne, brdo s druge strane, veselje... Pravo ni ne znam tko su sve nominirani za Porin-a, ali svakako da navijam za mog Tomislava – pohvalila je Golubanov rad Tamara Obrovac. - Pjevati blues na zagorskom je sasvim normalna stvar – kroz smijeh nam je rekla jako dobro raspoložena Lela Kaplowitz oduševljena ne samo Tomislavom već i svim Zagorcima, posebnom publikom koja je po njoj bila izvanredna, a kako i ne bi kad je doista imala u čemu uživati.

 >>Dejčec z Grabrovca na vrhu domaće glazbene scene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije