Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan planeta

Zemlju je grlilo tri tisuće učenika

'ZADAR, 22.04.2010. Tocno u podne, oko 3.000 ue\\u0300enika svih zadarskih osnovnih i srednjih \\u009Akola napravili su ljudski lanac oko Poluotoka  kako bi na simbolie\\u0300an nae\\u0300in \'Zagrlil
'Dino Stanin/PIXSELL'
22.04.2010.
u 17:45

Nizom manifestacija na gradskim ulicama i trgovima i Zadrani su obilježili Dan planeta Zemlje.

Nizom manifestacija na gradskim ulicama i trgovima i Zadrani su obilježili jučerašnji Dan planeta Zemlje. Kao i lani, učenici Prirodoslovno-grafičke škole ispisivali su ekološke poruke na dugoj roli papira postavljenoj duž Kalelarge, a organizirali su i umjetničku radionicu Smećart, kojom su htjeli upozoriti na odbačene stvari, poput starih automobilskih guma i štednjaka, koji najčešće završe u prirodi. Bio je tu i neizostavni živi ljudski lanac oko Poluotoka, u kojemu je sudjelovalo više od 3000 učenika zadarskih osnovnih i srednjih škola. No, nažalost, ni ove godine učenici nisu uspjeli posve zatvoriti krug kojim su simbolično pokušali zagrliti Zemlju i tom gestom pokazati da je trebamo čuvati za buduće generacije. Osim Prirodoslovno-grafičke škole, u proslavu Dana planeta Zemlje uključili su se i najmlađi članovi Šahovskoga kluba Casper igrajući šah na Narodnome trgu. Kako je Zemlja tema ovogodišnjeg Festivala znanosti, i alpinisti Planinarskoga društva Paklenica simbolično su obilježili jučerašnji dan. Demonstrirali su spuštanje užetom niz bedem u Parku Vladimira Nazora, što je izazvalo oduševljenje prolaznika koji su se našli u Foši.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije