Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napravili mu štetu

Željko Kerum tuži EPH i traži 100 milijuna kuna

kerum
Ivo Čagalj/Pixsell, arhiva
16.06.2011.
u 14:22

Već duže razdoblje mediji iz grupe EPH pišu laži i neistine o meni i poslovanju mojih firmi – tvrdi Kerum

Splitski gradonačelnik Željko Kerum poslao je medijima priopćenje za javnost i najavio da će zbog laži i pričinjene štete tužiti grupaciju EPH i tražiti 100 milijuna kuna.

– Već duže razdoblje mediji iz grupe EPH  pišu laži i neistine o meni i poslovanju mojih firmi. To rade u kontinuitetu i nanose veliku štetu kako meni tako i mojim tvrtkama. U posljednje vrijeme krenuli su intenzivno s pisanjem neistina kroz  feljtone u Jutarnjem listu, Globusu, Slobodnoj Dalmaciji , a sada, najnovije, u Globusu pod nazivom "Propast Kerumova carstva“. To su tendenciozni, neistiniti podaci koje mediji EPH plasiraju da bi meni napravili štetu – tvrdi Kerum.

Razlog pronalazi u tome da ga žele diskreditirati jer je najavio da će ulaskom u Sabor tražiti ugovor između Hrvatskog fonda za privatizaciju i EPH o prodaji Slobodne Dalmacije.

– Postoje sumnje da transakcija nije provedena u okviru zakona i propisa te da Slobodna Dalmacija nije plaćena – kaže Kerum.

Dodaje da tvrtka Kerum ima potvrdu od svih poreznih institucija da redovito plaća svoje obveze prema radnicima, socijalnom i mirovinskom osiguranju, poreze, itd. Isto tako da ima potvrdu banaka da redovito servisira sve obveze bez kašnjenja te da nikad nije bila blokirana. U zadnjoj poslovnoj godini imala je dobit od 88 milijuna kuna na čiji iznos su redovito i u roku platili porez na dobit.

– Zbog svih navedenih laži objavljenih u medijima EPH pretrpio sam veliku štetu, ali sam se nadao da će stati s tim podvalama i nisam ih tužio. Sada su, međutim, pretjerali i zbog toga ću ih tužiti za učinjenu štetu u iznosu od 100 milijuna kuna. Za sve navedene činjenice imamo potvrdu o točnosti podataka od nadležnih institucija – poručio je Kerum.

Ključne riječi

Komentara 17

OB
-obrisani-
14:55 16.06.2011.

jedino je mozda bandic veci hrvat od keruma....onaj je nepismen....al je pravi....barena ovcija glava....

LR
ljerka ribolina
15:03 16.06.2011.

nema dlake na jeziku.....zna se što misli, prodoran i uspjeva u onome što zacrta, a vi ga gologuzi intelektualci i nadalje ismijavajte

IM
Ivica_M
14:44 16.06.2011.

Bravo za Keruma. YUtarnji List je jedna protuhrvatska novina u kojoj se skupilo mnoštvo jugoslavena, udbaša, komunista, pa i običnih četnika - gore nego u Feralu. YUtarnji trebaju tužiti svi koje je ta orjunaška tiskovina oklevetala dok YUtarnji ne bankrotira. Zapravo bi ih trebao tužiti svaki nacionalno osvješteni Hrvat zbog podmetanja i prekrajanja starije i novije povijesti, a sve na štetu hrvatskog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije