Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev obrtnika

Želimo poslovne prostore u Karlovcu, a ne porez na zrak

PXL_111207_2047
Dominik Grgurić/pixsell
12.12.2011.
u 10:37

Nagrađeni su I. Latin, K. Rade, D. Šporčić, B. Palajsa, B. Časni, N. Kordić, A. Arambašić i Tehnička škola

Konačno smo dočekali izglasavanje zakona koji lokalnoj vlasti omogućuje donošenje pravilnika za prodaju poslovnog prostora obrtnicima koji su u zakupu pet i više godine. Zato u idućoj godini očekujemo da će gradske vlasti donijeti sve potrebne akte kojima bi mnogi obrtnici ostvarili svoju dugoočekivanu težnju poslovanja u vlastitom prostoru – rekao je Davor Vinski, predsjednik Udruženja obrtnika Karlovca koji je članove skupštine izvijestio o prioritetima rada u idućoj godini.

 Na granici egzistencije

Vinski tvrdi da je poslovanje mnogih obrtnika na granici egzistencije, a s ulaskom u Europsku uniju pred njih će se stavljati i dodatni zahtjevi. Zato je osiguranje vlastitog poslovnog prostora najvažniji preduvjet opstanka. Osim toga, mnogi od obrtnika ne žele znatnije ulagati u prostor koji nije njihov. Tako bi prodaja donijela višestruke koristi. Grad bi popunio proračun, obrtnici dobili svoje prostore, a sve bi dovelo do kvalitetnijih usluga i proizvoda. Iako još nema konkretnih pravilnika s detaljima kako bi obrtnici mogli otkupiti poslovne prostore, u Gradu su očito svjesni potrebe rješavanja tog problema.

– Predstavnici Udruženja obrtnika već su puno puta bili kod nas i upoznali nas s problemom prostora. Dosad im nismo mogli pomoći, no nadam se da ćemo iduće godine sve to ipak realizirati – rekla je skupštinarima Andrea Vrbanek iz gradskog Odjela za poduzetništvo i poljoprivredu.

 Obrtnici očekuju i niz drugih poteza vlasti kojima bi se u ovo krizno vrijeme olakšalo poslovanje. Prije svega riječ je tu o smanjenju spomeničke rente s tri na jednu kunu, ali i ukidanju nekih drugih nameta. Ugostitelji su najviše prosvjedovali kad je Grad odlučio uvesti porez na tende i suncobrane iznad terasa. Mnogi su to nazvali pokušajem naplate poreza na zrak iznad terasa.

 Nagrade zaslužnima

 Udruženje obrtnike nagradilo je zaslužne članove. Statuu udruženja dobili su Ivan Latin i Katica Rade. Zlatna plaketa uručena je Darku Šporčiću i Branku Palajsi, dok su priznanja za posebne zasluge dobili Božo Časni, Nikola Kordić, Ante Arambašić i Tehnička škola Karlovac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije