Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Želi otvoriti srednju glazbenu školu i odjel s udaraljkama

glazbenaskola_msu_pod_10051
Marijan Sušenj/PIXSELL
10.05.2010.
u 16:23

Novi ravnatelj već planira solfeggio za prvašiće, ali i školu za starije polaznike koji žele svirati neki instrument.

Tihomira Klaučeka, novog ravnatelja Glazbene škole Fortunat Pintarić, uhvatili smo jučer prvi dan na novom radnom mjestu u stanci između predavanja i rješavanja papirologije. Za ravnatelja je izabran 22. ožujka, a na tom je mjestu zamijenio Ivicu Martinčevića.

- Nakon 20 godina predavanja puhačkih instrumenata te organiziranja nastupa, mislim da imam dovoljno iskustva i znanja da pridonesem razvitku škole - napominje on.

Iako mu je tek prvi dan, već je počeo raditi na otvaranju srednje glazbene škole, što mu je velika želja.

- Šteta je što naši učenici, kojih je 143, nakon što završe šest godina osnovne, ne mogu ovdje upisati srednju glazbenu, već idu u Varaždin. Ovaj ćemo tjedan poslati papire Trgovačkom sudu u Bjelovar i očekujemo brz odgovor, a moraju se složiti i Grad i Županija - kaže Klauček te se nada da će već sljedeće školske godine uspjeti u svom naumu.

- Bivši je ravnatelj dogovarao s gimnazijom da bi polaznici mogli ovamo dolaziti na glazbene predmete, a u gimnaziju ići na opće školovanje, tako da bi srednja škola funkcionirala u ovoj zgradi - kaže on.

U Glazbenoj se školi može učiti klavir, za što je najveći interes, violina, puhački instrumenti, gitara, tambura, harmonika, a novi ravnatelj planira otvoriti i odjel za udaraljke te solfeggio za učenike prvog razreda osnovne škole.

No moglo bi se naći mjesta i za starije polaznike koji žele naučiti svirati.

- Glazba je moj život. Dolazim iz glazbene obitelji, završio sam Muzičku akademiju u Zagrebu, svirao u Big Bandu HRT-a, a sada sam dirigent Gradskog puhačkog orkestra - kaže on.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije