Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasne vrućine

Zbog visokih temperatura Osječani kolabirali na ulicama

vrućina
13.07.2010.
u 15:44

Od 90 intervencija hitne pomoći na području Osječko-baranjske županije, čak njih 60 bilo je u ponedjeljak na području Osijeka

Od 90 intervencija hitne pomoći na području Osječko-baranjske županije, čak njih 60 bilo je u ponedjeljak na području Osijeka, a situacija ništa bolja nije bila ni jučer. Zbog visokih temperatura hitna je pomoć imala čak oko 300 poziva, a na intervencije su najčešće izlazili zbog kolapsa.

– Najčešće su nas nazivali stariji ljudi i kronični bolesnici na koje visoke temperature posebno utječu. Ova dva dana bilo je puno više kolapsa u gradu nego inače, a u jednom danu posla imali smo kao inače tijekom cijelog vikenda – doznajemo od dr. Ibojke Sičajmov iz osječke Hitne medicinske pomoći. Kaže da su u ponedjeljak zabilježena i dva smrtna slučaja, no ne mogu se izravno povezati s vremenskim uvjetima. U 12 sati jučer je u Osijeku izmjeren 31 Celzijev stupanj, a temperatura se penjala i do 34 stupnja. Ništa niže temperature neće biti ni danas, stoga liječnici upozoravaju na poseban oprez.
– Tijekom dana ne biste smjeli izlaziti van iz domova, posebno kronični bolesnici i starije osobe, a svi trebaju unositi i dovoljno tekućine u organizam – savjetuje dr. Sičajmov.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
21:08 14.07.2010.

Meni dobro ali žao mi je što vidjam ove starije po danu kad je najtoplije kako dišu na škrge!

Avatar Golum
Golum
19:31 13.07.2010.

legama ništa ne valja...kad kiša pada kukaju, kad komarci grizu kukaju opet, evo sad vručina ne valja.....kakav narod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije