Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekinuta sjednica

Zbog svađe Matkovića i Bubala stradao ŽNK Osijek

vijeće, osijek (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
13.03.2012.
u 13:30

Gradska tvrtka GPP utužuje prvakinje Hrvatske za dug od 50.000 kuna. Sve je to dio mog progona, kaže G. Matković.

Nastavak sjednice osječkog Gradskog vijeća bojkotirali su danas vladajući HDSSB i HNS!

Tražili su stanku radi "dodatnih konzultacija "oko slučaja" predsjednika Vijeća Gordana Matkovića, odnosno njihova zahtjeva za njegovo razrješenje, nakon koje se u vijećnicu više nisu vratili. Matković je potom sjednicu odgodio za ponedjeljak.

– Kao što je Matković mogao sazvati sjednicu Odbora za imenovanja za večeras u 19 sati, tako smo si i mi uzeli prostora i vremena – kazao je kratko novinarima gradonačelnik Krešimir Bubalo. Naime, prvi čovjek Gradskog vijeća, inače i predsjednik Odbora za izbor i imenovanja trebao je, kako smatraju, očitovanje o zahtjevu dostaviti još jutros. Tako bi se već danas moglo raspravljati o razrješenju. Međutim, on se odlučio očitovati večeras.

– Bili ste svjedoci HDSSB-ove politike koja je na ovaj način u prvom redu odgodila odluku o promjeni cijena vrtića za samohrane roditelje koja bi im pomogla, ali i druge bitne odluke za grad. Pokazali su da im je u prvom planu stranačka politika, a ne život u gradu Osijeku. Imali su legalitet, ali ne i legitimitet jer su otišli prije točke na kojoj se trebalo pokazati uživa li gradonačelnik potporu većine. Ovo je dokaz da ne uživa jer nije mogao povlačiti određene poteze. Sa svojih sedam izvornih mandata od ukupno 25 ne može preuzeti cjelovitu vlast u gradu Osijeku – komentirao je Matković.

Iznenađena je odlaskom vladajućih bila i predsjednica Kluba SDP-a dr. Biljana Borzan.

– Nečuveno je da vijećnici vladajućeg dijela napuštaju sjednicu da bi srušili kvorum. Što reći o tom, to će najbolje procijeniti građanke i građani – kazala je Borzan.

Osim sjednice, kolateralnom će žrtvom svađe Matkovića i Bubala nastale zbog Matkovićeva traženja da se skupštine gradskih poduzeća stave pod nadzor Gradskog vijeća, a ne gradonačelnika, očito postati i Ženski nogometni klub Osijek. Naime, GPP ih utužuje za 50.000 kuna duga nastalih u proteklih godinu dana, što će  prvakinjama Hrvatske sigurno značiti blokadu žiro-računa.

– Ako sam ja prepreka, vjerujte mi neće mi biti problem dati ostavku jer je jasno da je gradonačelnik dao nalog direktoru da se klub utuži. Sve je to zato što sam se našao na udaru ili, kako bi rekli u HDSSB-u, progonu – kazao je Matković, inače i predsjednik ŽNK.

Bubalo je demantirao davanje naloga rekavši da toliko vremena baš i nema, a direktor GPP-a Igor Medić kazao da utužuje sve dužnike, tako i ŽNK Osijek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije