Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
solidarnost

Zbog loših zakona moguć štrajk 8. srpnja na pulskom sveučilištu

\'zivot..29.09.2006. ...pravni fakultet....studenti... snimio:Antonio Bronic\'
\'Antonio Bronić/Pixsell
01.07.2011.
u 13:44

Studenti neće biti zakinuti jer će se svi ispiti nadoknaditi neposredno poslije obustave štrajka, naglašava sindikat Akademska solidarnost Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Sindikat Akademska solidarnost Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli priopćenjem za javnost najavio je mogućnost stupanja u jednodnevni štrajk solidarnosti u petak 8. srpnja. Tijekom štrajka neće se održavati ispiti, a obustavit će se i izvršavanje ostalih radnih obveza sukladno Zakonu o radu i ostalim pravnim propisima. Studenti neće biti zakinuti jer će se svi neodržani ispitni rokovi nadoknaditi neposredno poslije obustave štrajka, naglašava sindikat.

Akademska solidarnost pozvala je Senat Sveučilišta da se jasno očituje o konačnim prijedlozima zakona i o štrajku ili obustavi studijskog procesa. 

Nadamo se da će se i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli pridružiti otporu protiv neprimjerenoga načina donošenja loših zakona te se založiti za autonomiju sveučilišta i izradu nacionalne strategije razvoja znanosti i visokog obrazovanja. Iz strategije bi potom proizašla moguća reforma sustava koja bi znanost i obrazovanje smatrala prostorom slobode i javnim dobrom koje je svima dostupno pod jednakim uvjetima, kaže se u priopćenju Sindikata u Puli. 

Sindikat Akademska solidarnost Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli inicijativu protiv predloženih zakona o visokom obrazovanju, sveučilištu i znanosti od siječnja do ožujka  svojim je potpisom podržalo više od pedeset zaposlenika Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije