Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smotra zoborova

Zapjevalo 420 djece iz osnovnih i srednjih škola u Požegi

smotra zborova,pozega,portal (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/3
18.04.2013.
u 15:26

Svi su dobro izveli svoj program. Vidi se iz godine u godinu napredak. Odlično je što županija organizira ovakve smotre unazad šest godina, kazao je Veljko Valentin Škorvaga, ravnatelj Glazbene škole Požega.

Glazbena škola Požega bila je domaćin ovogodišnjoj smotri zborova osnovnih i srednjih škola Požeško – slavonske županije koja je održana u dvorani Obrtničkog doma u Požegi. 

Nastupio je Mali dječji zbor Glazbene škole Tintilinići pod vodstvom Anastazije Vranić, Mali pjevački zbor i Veliki pjevački OŠ Lipik kojim dirigira Jadranka Radonić-Sirovica, Mali zbor Katoličke osnovne škole u Požegi pod ravnanjem Ljube Šolić, Zbor OŠ fra K. Adžića iz Pleternice pod vodstvom Kristine Udovičić, Veliki pjevački zbor učenika OŠ Z. Turkovića Kutjevo kojim dirigira Dragan Starivlah, Pjevački zbor OŠ V. Korajca Kaptol pod vodstvom Marije Brblić, Zbor osnovne glazbene škole Požega pod ravnanjem Martine Bator, Veliki dječji zbor Glazbene škole kojim dirigira Vesna Flajsig Mirković i Mješoviti pjevački zbor Glazbene škole Požega pod vodstvom Branke Horvat.  Na smotri je ukupno nastupilo 420 učenika koji su otpjevali 28 pjesama na različitim jezicima.

- Svi su dobro izveli svoj program. Vidi se iz godine u godinu napredak. Odlično je što županija organizira ovakve smotre unazad šest godina. Prije toga imali smo situaciju da su školski zborovi gotovo odumrli jer su nastupali samo za dan škole, obično s dvije pjesme. Zborovi mogu biti dobar poticaj mladima za socijalizaciju, za trošenje energije u pozitivnom smislu. U svijetu se jako puno važnosti daje zborskom muziciranju. Izvode se suvremeni i atraktivni programi za slušanje. U tom pravcu i mi radimo u našoj Glazbenoj školi – kazao je Veljko Valentin Škorvaga, ravnatelj Glazbene škole Požega.

>>Uređivali okoliš: Požeški osnovci čistili grad i sadili cvijeće

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije