Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najčitatelji

Zajedno su prošle godine pročitali ukupno čak 638 knjiga

citatelji01_PXL_kar_030312
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
03.03.2012.
u 15:51

Učenik OŠ Dubovac T. Kvaternik i M. Čaić nagrađeni i lani kao najčitatelji

Jednostavno volimo čitati, domaće i strane pisce, dječje knjige, krimiće... - kažu ovogodišnji dobitnici nagrada za najčitatelje Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić u Karlovcu.

Desetogodišnji učenik Osnovne škole Dubovac Toni Kvaternik u godini je posudio čak 136 knjiga. Njegova dvije godine starija školska kolegica Elena Babić to je učinila 126 puta. Alenka Jurčić, koja radi kao pekarica, 161 put je posudila knjige. Aposolutni rekorder, ujedno i najstariji čitatelj karlovačke knjižnice, Miroslav Čaić u godini je pročitao čak 215 knjiga. Bio je spriječen da dođe na veliku svečanost na kojima su najčitateljima dodijeljene prigodne nagrade. Zanimljivo je da su Čaić i desetogodišnji karlovački osnovac nagrađeni i lani. Bez obzira na internet i nove tehnologije, ovogodišnji dobitnici jednoglasno poručuju da knjigu ništa ne može zamijeniti. Čestitala im je i ravnateljica knjižnice Frida Bišćan i pozvala ih da i dalje uživaju u zanimljivim naslovima.

Komentara 1

TI
tintilinic100
12:21 05.03.2012.

Tko zna dal su doista pročitali sve te knjige.... jer jedno je posuditi knjige.. a drugo je pročitati svaku stranicu :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije