Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuharski kup

Zadranin Damjan Draganić pobjednik Zlatne jabuke

Zlatna jabuka
Dusko Marusic/PIXSELL
19.04.2013.
u 10:29

Na ovogodišnjoj Zlatnoj jabuci natjecalo se 11 ekipa iz cijele Hrvatske koji su morali pokazati vrhunsko umijeće u spravljanju jela u tri kategorije

Damjan Draganić iz Hotel & Spa ladera Zadar, ukupni je pobjednik kuharskog kupa Zlatna jabuka što se već devetu godinu održava u Vinkovcima u organizaciji Udruge kuhara vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskog kuharskog saveza održava u Vinkovcima pod nazivom Zlatna jabuka.

Na ovogodišnjoj Zlatnoj jabuci natjecalo se 11 ekipa iz cijele Hrvatske koji su morali pokazati vrhunsko umijeće u spravljanju jela u tri kategorije - svečanoj hladnoj plati, toplom jelu i desertu, a ocjenjivao se sklad, boja, kompozicija, kreativnost, sklad okusa, složenost pripreme.

Sve pripravljene vrhunske kulinarske delicije gosti u dvorani Barun Trenk mogli su kušati i dati svoj sud. U kategoriji svečane hladne plate pripremljene od ramsteka sa svježim sirom i povrćem za 12 osoba prilagođeno posluživanju s buffet stola, prvo mjesto osvojio je Mladen Habunek, Vindija d.d. Varaždin, od toplih jela s prilogom pripremljeno od svinjskog buta uz kombinaciju gljiva i kukuruza, prvo mjesto osvojio je Stjepan Franjić, Restoran Aquarius, Bošnjaci, a najbolji desert od jabuka i orašastih plodova s tijestom spravio je Damnjan Draganić Hotel & Spa ladera Zadar koji je ujedno i ukupni pobjednik Zlatne jabuke.

Drugo mjesto je osvojio Mladen Habunek, Vindija d.d. Varaždin, a treće Stjepan Franjić Bistro-pizzeria Aquarius Bošnjaci.

>>Vinkovci ugošćuju 250 najboljih hrvatskih kuhara i slastičara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije