Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

Za prugu Čakovec - Mursko Središće 16 milijuna kuna

pruga,vlak,željeznički most
Davor Javorović/PIXSELL
10.09.2013.
u 17:21

Za trajanja radova putnici će između Čakovca i Murskog Središća umjesto vlakovima povremeno biti prevoženi autobusima

 

HŽ Infrastrukture u srijedu počinju s radovima na remontu šest kilometara duge dionice pruge Čakovec – Mursko Središće – državna granica. Zamijenit će se pragovi i tračnice, a sanirat će se i željezničko-cestovni prijelazi Vratišinec, Brodec, Brezje i Gornji Kraljevec. Razina osiguranja prijelaza ostaje ista.

- Zadnji remont izveden je 1970. godine. Nakon zahvata maksimalna brzina vlakova na toj dionici bit će 60 kilometara na sat, dok je sada zbog dotrajalosti pruge brzina većim dijelom dionice ograničena na 20 km/h. Vrijednost radova koju izvode Pružne građevine d.o.o. iz Zagreba je 16 milijuna kuna. Radovi bi trebali biti završeni do 1. prosinca 2013., odnosno do stupanja na snagu novoga voznog reda - izvijestili su u HŽ Infrastrukture.

Za trajanja radova putnici će između Čakovca i Murskog Središća umjesto vlakovima povremeno biti prevoženi - autobusima.

Ključne riječi

Komentara 2

JA
japa
21:19 04.11.2013.

Umjesto 20 vlakovi će moći voziti 60 km na sat. Stvarno veliki napredak i to za 16 milijuna kuna!?! Opet će neko napuniti đepove.....

ME
medjimurec
16:50 07.11.2013.

60 km na sat ma ludo , onaj japanski vlak im nije ni do koljena putnici se budu morali sigurno vezat zbog tih prevelikih brzina ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije