Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požega

Za predsjednika jednoglasno izabran nezavisni Nino Smolčić

nino smolčić,gradsko vijeće požega (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/7
20.06.2013.
u 21:54

Želim biti prvi među jednakima, na takav način ću se i ponašati, kazao je Nino Smolčić

Za predsjednika novog saziva Gradskog vijeća Požege danas je na konstituirajućoj sjednici jednoglasno izabran Nino Smolčić s njegove nezavisne liste. Potpredsjednik je Ante Šolić (HDZ), a zamjenik Dražen Muljević (HSP AS).  

- Zahvaljujem na izboru za predsjednika Vijeća. Želim svima, gradskoj upravi na čelu za gradonačelnikom i zamjenicima, pročelnicama puno uspjeha u radu. Želim biti prvi među jednakima, na takav način ću se i ponašati. Želim da podignemo demokratski standard u odnosu na prošle sjednice – kazao je nakon izbora Nino Smolčić.

U izjavi za mediji Smolčić je kazao da od Gradskog vijeća očekuje da bude neophodna potpora ne samo gradonačelniku i njegovim zamjenicima, nego cijeloj gradskoj upravi te da budu na dispoziciji svim građanima.

- Problemi u Požegi nisu ništa drukčiji nego u ostalim dijelovima Hrvatske. Mi smo dobili mandat da rješavamo probleme. Ono što moramo učiniti, a što ja već godinama govorim, da budemo potpora i pomoć svima koji žele ulagati, da se borimo za svako radno mjesto i da budemo potpora gospodarstvu, ali i sportu, obrazovanju i kulturi. Uvjeren sam da u Požegi ima dovoljno pametnih ljudi samo im mi trebamo dati potporu - rekao je Nino Smolčić.

Gradonačelnik Vedran Neferović rekao je da očekuje korektnu suradnju sa svim vijećnicima na dobrobit grada.

- Uskoro ćemo izaći s jednom procjenom stanja u kojem je grad Požega po pitanju poduzetništva ali i svega ostaloga. Moramo u ovom trenutku jasno i glasno reći da je grad bez ijednog metra četvornog na kojem se može otvoriti poduzetnička zona. Mi taj problem moramo rješavati i već smo počeli na tome raditi na tome. U tijeku je snimanje situacije, a ubrzo ćemo krenuti i pripremati proračun za sljedeću godinu. Uskoro ćemo otvoriti Ured za europske projekte - najavio je Neferović.

U nastavku je održana i prva radna sjednica na kojoj je bilo nekoliko točaka dnevnog reda među kojima i odluka da se komunalni doprinos za legalizaciju objekata smanji na jednu kunu po kubnom metru. SDP-ovi vijećnici predvođeni bivšim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom napustili su tu točku dnevnog reda s obrazloženjem da je gradonačelnik Neferović u predizbornoj kampanji najavljivao legalizaciju za jednu kunu. Gradonačelnik Neferović je dodao da će dostaviti predizborni materijal u kojem se vidi da je najavljivao smanjenje komunalnog doprinosa na jednu kunu po kubnom metru. Što će to značiti za građane najbolje je objasnio vijećnik HDSSB-a Dražen Đurović. –Za kuću od 140 kvadrata koja ima 400 kubnih metara građani su trebali platiti 12.000 kuna komunalnog doprinosa, a po novoj odluci samo 400 kuna – objasnio je Đurović.

Osim vijećnika HDZ-a, HSP AS, HDSSB-a i Nezavisne liste Nine Smolčića ovaj prijedlog prihvatila je i vijećnica Mirjana Novaković (HSU) s liste SDP/HNS/HSU.

 >>Kaznili ga zbog pregovaranja s HDZ-om i Ninom Smolčićem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije