Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DISKRIMINACIJA

Za pomirenje Roma i Međimuraca HNS će organizirati piknik

'14.09.2012., Gornji Hrascan - Mladi romi bez incidenta krenuli u skolu. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
21.09.2012.
u 18:45

– Zbog diskriminacije svoje djece u školi Romi neće podnijeti tužbe međunarodnim sudovima – kaže Željko Balog

– Nisu svi Međimurci rasisti, ali je činjenica da su mještani Gornjeg Hrašćana prema našoj djeci pokazali veliku netoleranciju. Naša djeca, ali i mi roditelji zbog toga smo doživjeli veliki stres. Da ne bih krivnju samo prebacivao na susjede, treba reći da smo djelomično i mi Romi krivi za to što se događa. Zbog toga što nam se događa u Međimurju nećemo međunarodnim sudovima podnositi tužbe protiv Hrvatske – rekao je Željko Balog, predsjednik Vijeća romske manjine iz Međimurja na tiskovnoj konferenciji koju je u petak organizirao HNS u svojoj zagrebačkoj središnjici.

Puno emotivniji od njega bio je Branko Pec.

– Dopustite nam da naša djeca pohađaju školu i da postignu nešto u životu – zamolio je svoje sumještane Međimurce Pec. Saborski zastupnik HNS-a Igor Kolman rekao je kako će njegova stranka dok je na vlasti učiniti sve da zaštiti romsku manjinu u Međimurju, ali i sve druge koji se osjećaju ugroženi.

– Ako pred školom vidimo uplakanu romsku djecu i njihove roditelje, onda je država tu slabo odradila svoj posao. Pokrenut ćemo mnoge programe, pa ako bude trebalo, organizirat ćemo i zajednički piknik da se Romi i njihovi susjedi bolje upoznaju – dodao je Kolman. A romski saborski zastupnik Veljko Kajtazi kaže da je za Rome pitanje obrazovanja i zapošljavanja važnije od uvjeta života.

– Jedini sam zastupnik koji je u Sabor došao s burze. To vam najbolje ilustrira probleme s kojima smo suočeni mi Romi koji se brinemo za pet i više članova obitelji bez prihoda – kazao je Kajtazi.

>>Šestogodišnji Romi plakali dok su se odrasli svađali pred školom

Komentara 16

KR
krka
19:23 21.09.2012.

Konačno se Čapić Gazimir, Pušićka i kompanija vračaju u mjesto rođenja, t.j.među cigiće di im je i mjesto.Nek n zaborave pozvati i Burduša iz Orahovice da i on bude sa svojima.

OB
-obrisani-
19:34 21.09.2012.

Protiv Roma treba podnijeti tuzbu oni diskriminiraju sve narode jer oni ne zele raditi ! Evo neka im drzava da obradivu zemlju neka je obradjuju, odmah bi se odselili , nece raditi bio on u Srbiji, BiH, Hrvatskoj ! Necece Rom da radi mozes mu dati prava koja hoces uvijrek ce on biti na grbaci drugih !!

Avatar WindFucker
WindFucker
19:02 21.09.2012.

Za pomirenje Roma i Međimuraca HNS će organizirati piknik. _____________________________________________________________ 1) I ti Romi su Međimurci, zar ne? Prema tome, HNS će organizirati piknik za pomirenje Međimuraca. 2) Ako će HNS organizirati piknik, to bi trebalo značiti da će HNSHNS i platiti piknik, zar ne? Možda putem sponzora (Međimurskih tvrtki), ali nikako iz proračuna RH ili lokalnog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije