Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga

Za informaciju o nestaloj daruvarskoj Afroditi nude 5000 kn

\'Unutarnja, 16.3.2012. Daruvar Gola Maja bila je omiljena medu gradanima i turistima Michael Palijan / VLM\'
Michael Palijan/VLM
16.03.2012.
u 20:40

Novčane nagrade nude i grad Daruvar i Daruvarske toplice, čiji ravnatelj se boji kulturocida. Lopovi su očigledno bili uigran tim.

Daruvarska ali i šira javnost još je zgranuta što je iz Julijeva parka u Daruvarskim toplicama u noći na četvrtak ukradena \"Kupačica\" ili \"Crna Afrodita\", umjetnička brončana skulptura Antuna Augustinčića, koja je od 1958. godine krasila taj park i bila jedan od zaštitnih znakova Daruvara i Daruvarskih toplica.

I danas je ravnatelj Daruvarskih toplica Marcel Medak bio na policiji kako bi ažurirao podatke koji bi pomogli u pronalaženju brončane skulpture koju je umjetnik izradio 1927. godine.

Osim Grada Daruvara i Daruvarskih toplica koji su ponudili nagrade za informacije koje bi pomogle u potrazi za skulpturom i lopovom, u akciju pronalaženja \"Gole Maje\", kako je od milja zovu Daruvarčani, uključila se i bjelovarska tvrtka Sirovina-trgoprerada. Tvrtka će za informaciju koja će pomoći u pronalaženju ukradene Augustinčićeve skulpture isplatiti novčanu nagradu od 5000 kuna.

Ravnatelj Medak ističe kako je vrlo važno da \"Kupačica\" bude što prije pronađena kako ne bi završila u kakvoj rezaonici, što bi bio pravi kulturocid. Skulptura je vrijedna između 20.000 i 30.000 eura. Lopovi su uigran tim, jer je skulptura bila šipkama usidrena za kameno postolje sagrađeno na rubu fontane na ulazu u Julijev park. \"Kupačica\" je bila omiljena daruvarska skulptura koju su mnogi za sreću dirali po dojkama, a turisti su se redovito uz nju fotografirali.

Komentara 10

BU
bubaclex
21:02 16.03.2012.

treba pitat severininog dragog

C1
c11dugi
23:36 16.03.2012.

Stvarno je potrebno zavrsiti fakultet da

OB
-obrisani-
09:55 18.03.2012.

Ajde pogodi tko krade takve sirovine i prodaje u sekundariju, odgovor je točan to su naši manjinci Eskimi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije