Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodosplit

Z. Šegvić: Uskoro počinje gradnja broda za "Jadroplov"

brodosplit
Ivana Ivanović/Pixsell
04.06.2011.
u 14:56

Zbog manjka posla do 1. lipnja kućama je poslano 648 brodograditelja. Izgleda da je postignut dogovor s Ministarstvom gospodarstva oko ugovora sa splitskim brodarom.

Unatoč najavama da će sredinom lipnja još 170 splitskih brodograditelja biti upućeno na čekanje, (do 1. lipnja ih je kućama zbog nedostatka posla poslano 648), možda se to, na radost škverama, neće ostvariti.

Naime, kako doznajemo od Zvonka Šegvića, predsjednika Nezavisnog sindikata Brodosplita i člana Nadzornog odbora brodogradilišta, Uprava je danas članove Nadzornog odbora zamolila da se očituju u svezi ugovora sa splitskim Jadroplovom za kojeg bi Brodosplit trebao graditi dva broda.

Iz tog dopisa Šegvić iščitava da je konačno postignut dogovor s Ministarstvom gospodarstva temeljem kojeg bi uskoro trebala početi gradnja prvog plovila za "Jadroplov". Limovi su davno stigli u škver, radnici s nestrpljenjem čekaju početak njihove obrade.

Šegvić napominje kako je još u veljači premijerka Jadranka Kosor u Splitu najavila gradnju dvaju brodova za splitskog brodara, ali i brodove za Obalnu stražu. Od tada do danas čekaju da Ministarstvo gospodarstva potvrdi ugovor između "Brodosplita" i "Jadroplova".

Ako do sredine lipnja gradnja započme, s čekanja bi se na svoja radna mjesta moglo vratiti 648 proizvodnih radnika škvera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije