Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORAZUM O SURADNJI

Vukovarsko-srijemski i štajerski drvni klasteri dogovorili suradnju

mijo čošković,erhard pretterhofer (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/3
30.09.2013.
u 13:17

Erhard Pretterhofer, koji vodi Drvni klaster Štajerske, istaknuo je kako "ovo prilika da učimo jedni od drugih"

Nakon pozdrava vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i predstavljanja austrijskog Drvnog klastera Štajerske i Drvnog klastera Vukovarsko-srijemske županije te projekta Centra kompetencije za slavonski hrast, Erhard Pretterhofer i Mijo Čošković su potpisali sporazum o suradnji.

Čošković je podsjetio na važnost ovog projekta vrijednog tri milijuna eura i financiranog kroz strukturne fondove EU kojemu je cilj prezentacija slavonskog hrasta i promocija drveta u svim sferama graditeljstva i uporabe drveta u graditeljstvu budući da se koriste drugi materijali, a drvo je kao ekološki prihvatljiv materijal gurnut u stranu.

Erhard Pretterhofer, koji vodi Drvni klaster Štajerske i okuplja 150 drvoprerađivača (vukovarsko-srijemski okuplja 19 drvoprerađivača), istaknuo je kako \"ovo prilika da učimo jedni od drugih, stvaramo mogućnosti za suradnju i kontakte gospodarstvenika iz obje regije što je posebice važno za Vukovarsko-srijemsku županiju kojoj je, kako sam čuo od župana Galića, drvna industrija vrlo važna industrijska grana\".

>> Za drvnu biomasu u nas se najviše zanimaju stranci i špekulanti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije