Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćirilica u Vukovaru

Vukovar: 'Pa zar jedino Hrvati u Hrvatskoj ne mogu reći što žele?

zastava
Anonimni čitatelj
08.01.2013.
u 14:27

'Pod ovakvim zastavama su silovane žene. Pod ovakvim zastavama sam protjerana iz svog grada. A sad sam tu i opet gledam te zastave. Pa zar jedino Hrvati u Hrvatskoj ne smiju reći što misle?'

U vrijeme kada se lome koplja oko uvođenja ćirilice kao drugoga pisma u Vukovar i kada se politička situacija u gradu dodatno, oko toga, usijava u redakciju Hrvatskog radio Vukovara pristigla je fotografija na kojoj se vidi skupina mladića i djevojaka sa raširenom srpskom zastavom na kojoj je ćirilicom ispisan naziv Vukovar. Anonimni izvor koji je poslao fotografiju navodi da je ona nastala 6. siječnja 2013. godine na pravoslavni Badnjak u Vukovaru.

Mene fizički bole ovakve slike. Nije stvar u mladima...Nemaju pojma. Stvar je u srpskoj zastavi sa ćiriličnim natpisom "Vukovar". Ovo je uslikano 6.1.2013. na pravoslavni Badnjak. Zašto me boli? Boli me zato što su pod ovakvim zastavama ubijani ljudi. Da...baš ovakvim. Srpskim zastavama sa ćirilićnim natpisom "Vukovar". Pod ovakvim zastavama su silovane žene. Pod ovakvim zastavama sam protjerana iz svog grada. A sad sam tu i opet gledam te zastave. Pa zar jedino Hrvati u Hrvatskoj ne smiju reći što misle? Znači...moramo poštovati manjine - poštujemo. Moramo živjeti skupa - živimo. Kad ja na Dan Državnosti na svom balkonu razvijem regularnu Hrvatsku zastavu, u Hrvatskom gradu Vukovaru, opominje me se i naziva nacionalistom. A ove stvari se događaju nama pred nosom i ne smije im nitko ništa reći jer su vječito ugrožena manjina, navela je autorica fotografije koja želi ostati anonimna.

>>Udruga braniteljica protiv uvođenja ćirilice u Vukovar

Ključne riječi

Komentara 314

OB
-obrisani-
19:15 08.01.2013.

eu afrodita jasno, jedini grijeh ustaša je taj što su izgubili isto kao i miloševićev tuđman je tu šahovsku partiju najbolje odigrao bolje i od slobe i od alije zato je na nama da ga slavimo

PO
poznavatelj
19:16 08.01.2013.

Kad je vecina Srba bila protjerana i usljed ogromnih kritika svjeta za masovna ubijanja,paljenje i pljackanje Srpske imovine zar je Tudjman mogao praviti jos jednu Oluju?

SN
Snjezana1971
19:14 08.01.2013.

Nemoram ja na popravak iz povijesti, ja sam jedan od inih koji je stvarao RH, doživio i proživio manje ili više nije bitno ali i preživio sve o ćemu se ovdje spominje. Za sada me sjećanje i pamet dobro služe, što je i kako bilo te kako se odigravala utakmica na terenu kako u RH tako i u BiH.Znam koja je ekipa igrala za koga i tko je tu bio favorit barem što se tiće snage(JNA u sprezi pod Miloševićem na ćelu kao trenerom).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije