Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vozači Doma zdravlja ustavnom tužbom do dva milijuna kuna?

hitna pomoć
PIXSELL
08.03.2010.
u 22:10

Plaćeni smo samo za sanitetski prijevoz i zbog toga su nam primanja manja čak oko 2000 kuna, tvrdi sindikalist I. Gašpar.

Osmero zaposlenika Doma zdravlja Zadarske županije podnijelo je prije nekoliko dana ustavnu tužbu nakon presude Županijskoga suda u kojoj im je odbijeno pravo na naknadu što su sedam godina radili za Hitnu pomoć.

– Iako imamo ugovore o radu na radnome mjestu vozača u sanitetskom prijevozu, zapravo smo vozači Hitne pomoći. No, plaćeni smo samo za sanitet i zbog toga imamo oko 2000 kuna manja primanja mjesečno – rekao nam je sindikalni povjerenik Doma zdravlja u Zadru Ivan Gašpar te istaknuo kako su ustavnu tužbu podnijeli jer je unatoč presudama Općinskoga suda u njihovu korist Županijski sud dvaput poništio te presude.

Vozači i osoblje Doma zdravlja u Zadarskoj župniji očekivali su naknadu od dva milijuna kuna za rad u Hitnoj pomoći, no umjesto toga naređena im je ovrha za plaćanje sudskih troškova, koji za osmero djelatnika iznose 33.500 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije