Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"EU pionir" u Zadr

Vodi me u Bleiburg, to nam dobro pristaje...

'24.05.2010., Zadar - Performans zadarskih umjetnika koji se odrzao u starom kinu Pobjeda ismijao je Europsku uniju. Photo: Filip Brala/PIXSELL'
'Filip Brala/PIXSELL'
25.05.2010.
u 16:50

Umjetnici predvođeni Borisom Kadinom sprdali su se sa svime iz dalje i bliže hrvatske prošlosti, ali i budućnosti

Dajem časnu pionirsku da ću surađivati s umjetnicima iz EU i da će svaki moj projekt imati dodatnu EU-vrijednost. Dio je to stihova "prisege" koju su dali zadarski umjetnici predvođeni Borisom Kadinom za premijere glazbene predstave "EU pionir" kojom se sprdaju s gotovo svime iz dalje i bliže hrvatske prošlosti, ali i budućnosti, odnosno s ulaskom u EU. Najviše smijeha relativno malobrojne publike dobio je prikaz same "prisege", u kojemu su se narugali već pomalo zaboravljenim krutim formama iz vremena bivše države. No, umjetnici su se u projektu koji je realiziran uz potporu Ministarstva kulture stihovima "jošte živi, Europo" rugali i vrijednosti europskoga zajedništva, a spominjali su i Jasenovac, Srebrenicu i Vukovar. Glazbeni performans završio je slobodnom interpretacijom davnog hita grupe Bastardz "Vodi me u Bleiburg, to nam dobro pristaje".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije