Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Mamac” za ulagače

Voda iz vodovoda čista je kao izvorska. Flaširaju je

Damir Paulić, baranjski vodovod
Davor Javorović/Pixsell
04.06.2012.
u 23:17

Želimo pokazati korisnicima i ulagačima kako je voda u boci i ona u čaši potpuno ista, samo je ambalaža drukčija, kaže D. Paulić

Ravno iz zemlje, voda teče u – čaše. Nikakvog pogona za preradu nema. Za njim nema potrebe. U šumi na baranjskim Novim livadama samo su dvije kućice i računalo koje nadzire pumpe.

Ponosni na vodu

- Nekim je čudom jednostavno tako. Arsena i mangana u toj vodi uopće nema, dok s njima pravu muku muče u cijeloj Istočnoj Hrvatskoj – priča Damir Paulić, direktor Baranjskog vodovoda. Zaslužan je za to, nastavlja, geološki raspored tla na crpilištu. Iako je dopuštena količina asrena u vodi 50 miligrama, u čašama iz kojih pije približno pet tisuća stanovnika Belog Manastira i okolice nema ga “ni trunke”. No, zato ima 90 miligrama kalcija i 48 magnezija, po čemu je izuzetno bogata mineralima.

- Praktički je to izvorska voda. No, ne možemo ju takvom tretirati jer nam to administrativno uređenje ne dopušta – pojašnjava. Ponosni na svoju vodu, žele ju brendirat. Dosjetili su se stoga nasuti ju u plastične boce. Flaširanu vodu nazvali su Livada. No, ona neće stajati na policama trgovina. “Mamac” je to za investitore.

- Želimo pokazati korisnicima i ulagačima kako je voda u boci i ona u čaši potpuno ista, samo je ambalaža drukčija. Poručujemo im tako da ne kupuju vodu, nego uzimaju onu iz slavine – ističe Paulić, dodajući kako će se boce poklanjati u promotivne svrhe. Svjesni koliko je teško danas privući ulagače, krenuli su agresivno. “Nasrnuli” su prvo na Agrokor koji već ima gospodarske kapacitete na tom području, odnosno tvrtku Belje. - Možda kvaliteti poznatog ABC sira doprinosi upravo čarolija iz vode – navodi naš sugovornik. Predložili su im da se na njihovom području okušaju, primjerice, u preradi bresaka, ali ne samo u tome.

Cjevovod od 350 km

- Zašto se i pivo ne bi moglo proizvoditi ovdje? Kvaliteta piva ovisi isključivo o vodi – dodaje direktor. Slične dopise poslat će i na adresu Nestlea, Atlantic grupe i Podravke.

- Ta bi voda u tehnološkom procesu mogla samo doprinijeti kvaliteti prehrembenih proizvoda – uvjeren je. Kako je Ronhil sinonim Rovinja, Livada bi tako, slikovit je, mogla postati prepoznatljivi znak Belog Manastira. - Grad je sigurno spreman pomoći, od dodjele zemljišta do neplaćanja komunalnih priključaka. Imamo industrijsku zonu – kaže. Vodu bi isporučivali putem 350 kilometara dugog cjevovoda. Livadska voda njime dopire u kuće Belomanastiraca te stanovnika u Općinama Petlovac, Popovac, Čeminac i dijelu Općine Kneževi Vinogradi.

Ključne riječi

Komentara 7

NO
norahs
08:48 05.06.2012.

He, he - vrhunski vic! Naivci kupuju flaširanu vodu, a ono unutra - "česmovača"! Eto nam još jedne trendi potrošačke podvale.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:53 05.06.2012.

Hm Opet izmišljanje tople vode. Pa Todorić to tako, iz vodovoda, puni već 20 godina.

JS
Janje-s-crnim-repićem
06:16 05.06.2012.

Del Boy = Mućke = Peckhamski vrutak.......tko je gledao zna o čemu se radi....:-)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije