Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPE USLUGE

Vlasnik Dimnjak-usluge: Nisam znao da je Ilovac u Karlovcu

dimnjacar
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
01.07.2010.
u 15:42

Lani u listopadu otkriveno je da su neovlašteni dimnjačari prevarili župne urede u Karlovcu pregledima dimnjaka te izdavanjima atesta i mnogostruko većih računa. Slično se ponavlja i ove godine.

- Nisam nikoga prevario. Nema “mućki”. Radili smo u Karlovcu, gdje nemamo koncesiju, ali to je prekršaj, a ne kazneno djelo. Račun koji smo ispostavili dogovorili smo poništiti, kaže Refik Nadarević, vlasnik dimnjačarske tvrtke Dimnjak-usluge iz Zagreba.

Dana 23. lipnja jednoj je karlovačkoj tvrtki izdao račun od 13.874,40 kuna za čišćenje dvaju dimnjaka za centralno grijanje, industrijskog kotla, termogena i izdavanje četiriju dimnjačarskih nalaza, iako nije koncesionar za obavljanje te djelatnosti u Karlovcu. Cijena koju je naplatio mnogostruko je veća od uobičajene.

"To su prevaranti!"

– To su prevaranti. Predstavili su se kao predstavnici moje tvrtke. To je ista ekipa koja je lani prevarila župne urede u Karlovcu – kaže Stjepan Črne, vlasnik tvrtke Dimnjačar, kojoj je Grad u veljači povjerio godišnju koncesiju za obavljanje dimnjačarskih poslova na području cijelog Karlovca.

U listopadu 2009. godine otkriveno je da su neovlašteni dimnjačari prevarili gotovo sve župne urede u Karlovcu pregledima dimnjaka, te izdavanjima atesta i mnogostruko većih računa od uobičajenih. Refik Nadarević priznaje da je to on činio.

– Ali na poziv župnika. Zbog djelovanja na području za koje nemamo koncesiju platili smo prekršajnu kaznu – kaže Rafik Nadarević.

Niječe da se u lipnju lažno predstavio.

– Došao sam na poziv klijenta. Predstavio sam se imenom i prezimenom te tvrtkom koju predstavljam. Na atestima su pečati mog obrta. Nisam, međutim, znao da se karlovačka koncesija odnosi i na Ilovac, jer to baš i nije središte grada – opravdava se Nadarević, dodajući da više neće dolaziti poslovno u grad na četiri rijeke:

– Ako dođem, objavite priču na tri stranice. Slikat ću se. Ali, nemojte sada.

Već osuđivan

Dana 23. travnja 2009. godine Refik Nadarević osuđen je u Općinskom sudu u Križevcima zbog počinjenja kaznenog djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja prijevarom u gospodarskom poslovanju. Osuđen je na godinu zatvora, s dvogodišnjim rokom kušnje. Po Zagrebu se od listopada 2007. do srpnja 2008. neistinito predstavljao kao koncesionar za obavljanje dimnjačarskih poslova, te naplatio od “klijenata” 5136 kuna.

– To nema veze s ovim poslom. Nije mi namjera nikoga prevariti, nego jedino dobivati poslove radi ispunjavanja obveza i životnog opstanka – kaže Nadarević.

Črne upozorava Karlovčane na djelovanje prevaranata.

– Čine štetu klijentima, mojoj tvrtki i svim dimnjačarima, jer ruše ugled zanimanja – kaže Črne.

Komentara 1

FE
Felicijen
18:07 01.07.2010.

I onda ti kažu da dimnjačari donose sreću!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije