Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandalozno

Virovitica: Školski autobusi s neispravnim volanima i kočnicama

autobus
Arhiva VL
28.05.2010.
u 18:17

Od 24 pregledana autobusa za prijevoz učenika 14 osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji niti jedan ne ispunjava propisane uvjete.

VIROVITICA – Nakon što je u suradnji državnom inspekcijom sredinom svibnja ove godine policija obavila nadzor nad školskim autobusima kojima se svakog radnog dana u 14 osnovnih škola prijevozi više od nekoliko tisuća učenika, PU virovitičko-podravska je danas javnosti priopćila alarmantne rezultate nadzora.

Od 24 pregledana autobusa 18 nije imalo potvrdu o ispunjavanju posebnih uvjeta za vozila kojima se organizirano prevoze djeca, a šest autobusa je bilo tehnički neispravno, te su odmah isključeni iz prometa.

U nalazima se ističe da je kod svih nadziranih autobusa utvrđeno kako ne ispunjavaju uvjete prema Pravilniku za organizirani prijevoz djece.

Pored ostalih primjedbi utvrđeno je da su pojedini autobusi u derutnom stanju, imaju rupe u podu, pa postoji opasnost od propadanja djece. Neispravnim autobusima nisu radile kočnice, svjetla ili žmigavci, a pojedini nisu imali ispravne uređaje za upravljanje.

- Dakle, u pregledu je utvrđeno nezadovoljavajuće stanje u prijevozu učenika osnovnih škola, o čemu je pismeno obaviješten i naručitelj okvirnog sporazuma i ugovora o prijevozu učenika osnovnih škola. Zbog počinjenih prekršaja opisanih u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, bit će podneseni Optužni prijedlozi protiv pravne i odgovorne osobe te protiv vozača - kaže Josip Štajdohar, glasnogovornik PU virovitičko-podravske.

Na području ove županije za sada nije bilo težih prometnih nesreća s autobusima za prijevoz učenika osim što se 2007. školski autobus, nakon što je prevezao djecu u selo, po povratku u Viroviticu prazan prevrnuo u polje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije