Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistički mamac

Vinkovci su arheološki grad broj jedan u Hrvatskoj

Arheološko nalazište u Vinkovcima (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
11.10.2013.
u 09:22

Svjesni smo da su Vinkovci u ovom trenutku arheološki grad broj jedan u Hrvatskoj i taj potencijal moramo iskoristiti u turističkoj i kulturnoj ponudi Grada, kaže vinkovački dogradonačelnik Ivan Bosančić

- Razgovarali smo s predstavnicima kulturnog i turističkog sektora koji su iznijeli svoje projekte i prijedloge i oni najkvalitetniji će naći svoje mjesto u razvojnoj strategiji Vinkovaca. Svjesni smo da su Vinkovci u ovom trenutku arheološki grad broj jedan u Hrvatskoj i taj potencijal moramo iskoristiti u turističkoj i kulturnoj ponudi Grada. Kulturni turizam u Vinkovcima ima budućnost i sigurno će biti jedna od okosnica u budućem gospodarstvu grada - kaže vinkovački dogradonačelnik Ivan Bosančić govoreći o Strategiji razvoja Grada Vinkovaca i dodajući kako je zanimanje za arheološko blago pronađeno na području Vinkovaca veliko ne samo u Europi već i u svijetu pa pozivi da bi ugostili izložbu o Vinkovcima najstarijem europskom gradu dolaze iz Alžira i Kine.

Stoga je sljedeći korak, rečeno je na radnom sastanku Tima za izradu Strategije, stvaranje uvjeta za pokazati bogatstvo koje imaju Vinkovci, za prihvat većeg broja turista, a samim time i razvoj turizma u Vinkovcima.

>> Vinkovci izrađuju Akcijski plan energetski održivog razvitka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije