Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaptolačko Vincelovo

Vinari bi da se prošla godina ponovi

Vincelovo Kaptol (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/5
20.01.2013.
u 20:00

Kaptolačka Udruga vinogradara, vinara i voćara šestu godinu zaredom na prostoru kraj jezera Bistra organizirala je proslavu Vincelova.

Kaptolačka Udruga vinogradara, vinara i voćara šestu godinu zaredom na prostoru kraj jezera Bistra organizirala je proslavu Vincelova. Slavlje je počelo blagoslovom vinograda kojeg je obavio kaptolački župnik msgr. Josip Klarić, a kojem je ovog puta domaćin bio Damir Golić, Dalibor Mikić i Damir Brižić. Brojni gosti zatim su nastavili druženje uz veliku vatru na kojoj se tradicionalno pekla slanina i kobasica, a u ponudi je bio i grah s kobasicom.

Bila je to prigoda da se kušaju brojna vina kaptolačkih vinara, ali i da se ocjeni prošla godina. –Bila je odlična, iako je uroda zbog suše bilo malo manje. Jako smo zadovoljni, i bili bi sretni da se ovakva godina ponovi – istaknuo je Damir Golić koji se već desetak godina bavi uzgojem vinove loze. I dok graševinu prodaje kutjevačkom kombinatu od zweigelta pravi vlastito vino.

- Kao Udruga zadovoljni smo što je prošle godine Kutjevo d.d. za razliku od 2011.godine otkupilo sve količine grožđa pa čak i one koje ugovorom nisu morali otkupiti, a i cijena je na kraju bila dobra – kazao je Ferdinad Novak, predsjednik kaptolčake udruge na čijem području je oko 500 hektara vinograda.

Zadovoljni su bili i brojni posjetiteljima kojih je bilo od Zagreba do Mađarske. –Volim tu doći jer je mjesto gdje se održava jako lijepo, a da o ljudima, vinima i hrani ne govorim – kazao je Ivo Mikić iz Požege s kojim su došli i njegovi prijatelji iz susjedne Brodsko-posavske županije.

>>Uz blagoslov vinograda trsje najavilo dobar urod u Kutjevu

 

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kaptol
20:55 21.01.2013.

bas mi zao sto nisam mogao prisustvovat slanina na raznju izgleda fenomenalno bravo kaptolcani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije