Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatina

Vida: Prisila je bila nepotrebna! Policija: Pokušao je pobjeći!

'odravina - 110610-slatina  - hrvoje vida s lijecniskom dokumentacijom koja pokazuje da ima slomljenu desnu saku, a koju su mu, po njegovoj izjavi, slomili policajci prilikom uhicenja  snimio Dragutin
'dragutin santosi/vecernji list '
11.06.2010.
u 16:25

Hrvoje Vida (26) uhićen je zbog zabranjene vožnje motociklom pa su ga policajci odveli u pritvor. Kaže da je prilikom privođenja osjetio bol u šaci...

Hrvoje Vida, 26-godišnji hrvatski reprezentativac u kikboxingu, rodom iz Slatine, posljednjih mjeseci naporno trenira i priprema se za Svjetski kup u toj borilačkoj disciplini, koji će se za dva tjedna održati u Italiji.

Nešto je kvrcnulo

No, zbog bliskog susreta sa slatinskom policijom, u srijedu u 15.10, nakon čega je slomio šaku desne ruke, upitno je hoće li se mladi slatinski borac boriti na talijanskim strunjačama.

- Motociklom sam stigao na parkiralište Erste banke i krenuo pješice na trening u teretanu kada sam začuo naredbu policajca da stanem, da sam uhićen. Policajac mi je stavio ruku na rame, a kada sam se počeo opirati, jer nije bilo razloga za uhićenje, on mi je napravio "polugu" ruke na leđa. Osjetio sam u šaci bol i kako je nešto kvrcnulo. Tri policajca su me stavila u automobil i odvezla do policijske stanice - kaže Hrvoje Vida, koji je sljedeća 24 sata proveo u "šestici" slatinske policijske stanice. U četvrtak oko 15 sati pušten je na slobodu te je s liječničkom dokumentacijom koja potvrđuje da mu je slomljena šaka novinarima ispričao što mu se dogodilo.

Mladić priznaje da je upravljao motociklom kada mu je izrečena zabrana i da motocikl nije bio registriran ni osiguran, ali tvrdi da je policija prema njemu primijenila nepotrebnu prisilu.

Objašnjava da je u policijskoj stanici zatražio liječničku pomoć koju je dobio tek u 16.30, kada su liječnici u Slatini utvrdili da mu je ozlijeđena šaka. Policija ga je odvezla u virovitičku bolnicu gdje mu je stavljen gips te vratila u pritvor...

- Na takvo postupanje policije svakako ću se žaliti. Gips ne mogu držati 42 tjedna jer se moram pripremati za borbe koje me očekuju - kaže Vida, koji je, unatoč ozljedi, nastavio s treningom.

Opravdana sila

U PU virovitičko-podravskoj tvrde da je primjena sile bila zakonita i opravdana jer je H. Vida zatečen u činjenju kaznenog djela, a uhićen je jer je pokušao pobjeći.

- Pritvorenik se ozlijedio udarajući rukom o vrata i nakon toga je zatražio intervenciju liječnika - kaže glasnogovornik Josip Štajdohar.

Komentara 1

PE
Pemzla
22:54 12.06.2010.

E moj Vida, nevalja ti pos\'o. Da novinari znaju kakva si ti kriminalčina i divljak, nebi tako pisali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije