Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica

Veslački klub Vukovar obilježio sto godina postojanja

Veslanje
Patrik Macek/Pixsell
11.05.2012.
u 21:57

O značaju HVK Vukovar, koji je najstariji sportski kolektiv u Vukovaru, govori i činjenica da je klub preživjeo dva svjetska i Domovinski rat.

Svečanom Skupštinom na koju su pozvani brojni uglednici iuz Vukovara i Hrvatske danas je Hrvatski veslački klub Vukovar opbilježio sto godina od osnivanja. Velikom jubileju vukovarskih veslača prisustvovali su i ministri u Vladi RH Željko Jovanović i Predrag Matić.

- Sve su objetnice velike ali kada neki klub obilježava sto godina postojanja onda je to za pozdraviti i čestitati. Ovo je ujedno i prilika da se svi zajedno prisjetimo 32 člana kluba koji su poginuli sudjelujući u obrani Vukovara. Ova obljetnica se organizira njima u čast, rekao je ministar branitelja Predrag Matić koji je bio i izaslanik predsjednika RH Ive Josipovića inače pokrovitelja obilježavanja obljetnice.

Njegov kolega iz Vlade Jovanović pridružio se čestitkama napominjući da mu je ovo kao ministru bilo prvo obilježavanje sto godina postojanja nekog kluba. Ukazao je i na važnost veslanja kao sporta. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo istakao je značaj kluba u vrijeme povratka i Mirne reintegracije te istakao da je HVK najorganiziraniji klub u Vukovaru koji uz skromna sredstva bilježi odlične rezultate.

O značaju HVK Vukovar, koji je najstariji sportski kolektiv u Vukovaru, govori i činjenica da je klub preživjeo dva svjetska i Domovinski rat, poplavu, požar kao i financijske probleme. Tijekom postojanja klub je dao niz državnih prvaka kao i veslača koji su sudjelovalio na Svjeskim i Europskim prvenstvima.

Uz niz talentiranih veslača već nekoliko godina najbolje rezultate bilježi Ivana Krkljuš od koje se u budućnosti očekuju još veći i značajniji rezultati. Na svečanoj skupštini, koju je vodio Miroslav Škoro, zaslužnim pojedincima podjeljene su i klupske plakete.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije