Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
75. rođendan

Veslački klub Korana iz Karlovca proslavio jubilej regatom

regata
Dominik Grgurić/Pixsell
03.07.2010.
u 21:03

Ideja o novom 'hangaru' stara je deset godina. Prije dvije godine položen je kamen temeljac, no izgradnja je čekala zatvaranje financijske konstrukcije. Ulaganje je vrijedno 600.000 kuna.

Druženjem uz grah s kobasicama nakon 57. karlovačke regate, jednog od najdugovječnijih natjecanja u tom sportu u Jugoistočnoj Europi, u subotu je okončan bogati program obilježavanja 75. godine postojanja Veslačkog kluba Korana, sportskog kolektiva koji je tijekom svoje povijesti postao jednim od simbola Karlovca, a naročito četvrti Dubovac.

Ulaganje od 600.000 kuna

U sklopu veslačke obljetnice u Karlovcu je u petak, na Svjetski dan sportskih novinara, svečanu sjednicu održao Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara. Odmah nakon sjednicu su održali i veslači. Klupska priznanja dodijeljena su i Karlovčanima koji veslaju za hrvatsku reprezentaciju: Svenu Bohnecu, Dariu Šabiću, Karli i Marceli Milošević, te sportskim djelatnicima Andriji Žnidaršiću, Danielu Butali, Ladislavu Katušinu, Bruni Rogiću i Berislavu Vedrini.

Pokrovitelj proslave predsjednik Ivo Josipović, Grad, Karlovačka županija, Hrvatski veslački savez, te poduzeća Drvo-trgovina iz Karlovca i Tiskara Pečarić-Radočaj također su zaslužili priznanja.
- Grad je mnogo učinio za naš klub. Nadam se da će tako biti i ubuduće – poručio je sutradan predsjednik kluba Antun Purgar gradonačelniku Damiru Jeliću nakon što je ovaj otvorio novo spremište za čamce veslačkog kluba.

Ideja o novom 'hangaru' stara je deset godina. Godinama je trajalo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na zemljištu predviđenom za njegovu gradnju. Nakon što se Grad na njega uknjižio, na korištenje ga je dao VK Korani na 30 godina.
Prije dvije godine položen je kamen temeljac, no izgradnja je čekala zatvaranje financijske konstrukcije. Ulaganje je vrijedno 600.000 kuna. Staro spremište za čamce i dalje će to ostati, ali će njegova površina biti smanjena radi proširenja teretane, a uredit će se i svlačionice.

Planira se i obnavljanje pročelja veslačkog doma. U Klub će se tako uložiti gotovo milijun kuna, a sve radi održavanja i poboljšanja postojeće kvalitete treniranja.

"Korana" na Kupi

Tome će pridonijeti i dva nova čamca – dvojac na pariće vrijedan 15.000 i samac vrijedan pet tisuća eura. »Korana« i »Kupa« krštena su na početku regate. Dvije karlovačke rijeke, međutim, odavno su simbolički spojene. VK "Korana" nalazi se na obali Kupe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije