Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika

Velimir Srića dao ostavku i u Skupštini Holdinga

velimir srica
Zarko Basic/PIXSELL
17.05.2012.
u 08:34

Strićin bi se odlazak trebao potvrditi na idućoj sjednici Skupštine, a šef HSLS-a Darinko Kosor kaže da shvaća zašto odlazi

Ekonomist Velimir Srića, gradski zastupnik i član Skupštine Holdinga, izlazi iz HSLS-a, ali i iz gradske megatvrtke.

– Ne želim držati ljestve nečemu što nema puno smisla – kaže Srića koji bi iz Skupštine Holdinga trebao odstupiti čim Gradska skupština odredi njegovu zamjenu.

– Loš sam birokrat pa ne znam kako točno ide procedura. Moram pričekati da Gradska skupština izglasa moju zamjenu jer za neke odluke Holdinga potreban je kvorum od svih 11 glasova, inače bi bila paralizirana – objašnjava Srića.

Njegov odlazak iz Holdinga i HSLS-a ujedno znači i odlazak iz politike, no nije htio dalje komentirati svoju odluku. – Da sam htio to objaviti bučno i glasno, sazvao bih konferenciju. Htio sam to tiho napraviti pa nemam komentara – nevoljko je rekao Srića, koji će do kraja mandata skupštinske klupe grijati kao nezavisni zastupnik.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor kaže da je sa Srićom u odličnim odnosima te da razumije zašto odlazi.

– Najavio je to još prije pet mjeseci, nakon parlamentarnih izbora, nije to nova vijest. Jednostavno tehnički to dosad nije bilo izvedivo. Rekao je da se u životu više neće baviti politikom i ja to potpuno razumijem. Želim mu puno sreće – kaže Kosor.

Velimir Srića još je u prosincu dao ostavku na sve dužnosti u HSLS, nakon što su na parlamentarnim izborima liberali doživjeli potop i nisu uspjeli prijeći izborni prag sa 3,8 posto na nacionalnoj razini, a više od 4,75 posto u Zagrebu. – Iako je ovo najbolji izborni rezultat HSLS-a u Zagrebu u zadnjem desetljeću, ja sam njime duboko nezadovoljan – rekao je tada Srića.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jamanuša
16:24 17.05.2012.

\" mala bara puno krokodila\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije