Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasovir na dar

Veliki humanitarni koncert Maksima Mrvice u HNK Šibenik

'05.05.2010., Sibenik\\u009E - Uoci koncerta Maksima Mrvice u sibenskom kazalistu postavljena pozornica i donesen klavir koji je na dar sibensko kazaliste dobilo od predsjednika Ive Josipovica. Photo:
'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
06.05.2010.
u 08:00

U rodnome gradu veliki svjetski pijanist prvi će put zasvirati i na novom koncertnom klaviru marke Yamaha vrijednom 50.000 eura, koji je nabavio predsjednik Ivo Josipović.

Osim na kavu, od četvrtka s predsjednikom Ivom Josipovićem možete otići i na koncert. Prvi u nizu bit će onaj u Hrvatskome narodnom kazalištu u Šibeniku, a riječ je o humanitarnom koncertu jednog od svjetskih pijanista – Maksima Mrvice. U rodnome gradu veliki svjetski pijanist prvi će put zasvirati i na novom koncertnom klaviru marke Yamaha vrijednom 50.000 eura, koji je nabavio predsjednik Ivo Josipović.

Obećani dar

– U predsjedničkoj kampanji prije nekoliko mjeseci Ivo Josipović u neformalnom je razgovoru doznao da Šibenčani imaju 30 godina star i dotrajao bosendorfer koji je odslužio svoje. I eto, danas imamo novi koncertni klavir, i to isti poput onoga na kojem je svirao Oliver Dragojević u Royal Albert Hallu u Londonu – kazao je Dragan Zlatović, ravnatelj kazališta. Sponzore za kupnju novog instrumenta na inicijativu predsjednika pronašao je Institut glazbene industrije.

Pomoć djevojčici

Sav prihod odavno rasprodana koncerta namijenjen je za liječenje 8-godišnje Ive Bralić iz šibenskih Ražina, djevojčice kojoj je početkom godine dijagnosticiran tumor na mozgu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije