Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija

Velik odziv građana u akciji "Manje oružja – manje tragedija“

oružje
Dražen Prša/VLM
01.04.2010.
u 15:35

Na području Policijske uprave ličko-senjske od 22. do 31. ožujka provedena je akcija.

Na području Policijske uprave ličko-senjske od 22. do 31. ožujka provedena je akcija "Manje oružja – manje tragedija“, koja daje mogućnost dragovoljne predaje oružja, a ima za cilj smanjenje broja tragedija i kažnjivih radnji koje se događaju zbog zlouporabe vatrenog oružja.

U tom je razdoblju zabilježen je velik i ohrabrujući odziv građana ovoj akciji koji su dragovoljno predali: jednu automatsku i jednu poluautomatsku pušku, dva vojna karabina, pet pištolja, jedan komad streljiva, 14.916  raznih mina, 19 ručnih raketnih bacača (tzv. zolja), jednu detonatorsku kapislu, 64 sporogoreća štapina, 20 raznih eksploziva.

Pozivamo građane koji neovlašteno posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju bez straha od mogućih sankcija. Naime, sankcija neće biti ako se oružje preda prije poduzimanja nego što policija poduzme izvidne radnje i primijeni ovlasti.

Naglašavamo da građani oružje i eksplozivna sredstva ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom obavijeste policiju (na broj 92 ili  broj najbliže policijske postaje) pa će policijski službenici doći na njihovu adresu ili na dogovoreno mjesto i to od njih preuzeti, kažu u PU ličko-senjskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije