Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška vremena

Velički kamen više neće graditi nego samo proizvoditi materijal

kamen
18.06.2010.
u 17:36

Da smo znali kakva će biti kriza u građevinarstvu, nikada ne bismo kupili Kamen-Ingrad, rekao je predsjednik uprave Osijek-Koteksa Drago Tadić.

– Da smo znali kakva će biti kriza u građevinarstvu, nikada ne bismo kupili Kamen-Ingrad - rekao je Drago Tadić, predsjednik uprave Osijek-Koteksa, koji je prije godinu dana kupio veličku tvrtku u stečaju za 87 milijuna kuna.

Nova proizvodnja

- U prvih šest mjeseci ove godine Velički kamen zabilježio je 5,5 milijuna kuna gubitaka na koje nismo računali. Mjesečna realizacija im je 5 milijuna kuna, a na plaće ode samo 1,7 milijuna kuna. Bez pomoći Osijek-Koteksa ne bismo preživjeli – kaže Tadić, dodajući kako jedino može biti zadovoljan poslovnim rezultatima Tvornice žbuka i ljepila.

Prodaja kamena, tucanika i agregata nikada u povijesti kamenoloma nije bila manja.

– Iako je situacija teška idemo s unapređenjem Tvornice žbuka i ljepila, a ostali pogoni koji su bili sagrađeni za vrijeme Vlade Zeca stavit ćemo u funkciju građevinske industrije, odnosno proizvodnje različitog materijala za potrebe građevinarstva kao što je tekuća žbuka i još neki proizvodi koji se do sada nisu ni proizvodili. Kako na ovim prostorima nitko ne proizvodi betonske pragove za željezničke pruge u planu je da počne i takva proizvodnja – kaže Tadić.

Nelegalni pogoni

Velički kamen neće se baviti kao što se Kamen-Ingrad bavio niskogradnjom i visokogradnjom nego samo proizvodnjom kamena, tucanika i agregata te industrijskom proizvodnjom građevinskog materijala. Osijek-Koteksu pripojena je i djelatnost prijevoza i mehanizacije kojom se nekada bavio Kamen-Ingrad.

Tadić najavljuje da će ove godine u Velički kamen, u kojem trenutačno radi 160 radnika, biti uloženo najmanje 1,2 milijuna eura. Do sada su, kaže, što u mehanizaciju, što u dobivanje koncesije na kamenolome koja ovih dana treba biti potpisan s državom uložili oko sedam milijuna eura.

Velik problem koji Velički kamen trenutačno ima su nelegalno sagrađeni pogoni u Velikoj koje sada treba legalizirati, a što će ih stajati, ustvrdio je Tadić, oko dva milijuna kuna. Naime, ni jedan pogon i zgradu koju je bivši vlasnik Kamena Vlado Zec gradio nema građevinsku dozvolu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije