Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politička igra

Već dva natječaja za direktora Krakoma, ostaje li Belošević?

vijece
Matija Topolovec/PIXSELL
01.02.2013.
u 12:34

Gradonačelnik Krapine Josip Horvat razriješen je dužnosti člana Skupštine Krakoma te je na njegovo mjesto imenovan predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gregurović

Zbog natječaja za direktora Komunalnog poduzeća Krakom, održana je izvanredna sjednica Gradskog vijeća Krapina. Na prvi natječaj za direktora javila su se dva kandidata, dosadašnji Damir Belošević i Vlado Merkaš. Ponude su otvorene na Skupštini društva 14. siječnja, međutim, odlučeno je da se natječaj poništi i raspiše novi.

Kandidat i bivši dožupan

Na drugi natječaj opet se javio Belošević, ali i Ivica Zaplatić, bivši dožupan iz redova HDZ-a, dok je Merkaš odustao. No, direktor nije odabran, već je Beloševiću ponuđeno da potpiše produljenje ugovora na mjesec dana, što je on odbio. Jasno je da Belošević više nema podršku Josipa Horvata, nekadašnjeg stranačkog kolege iz HDZ-a, koji ga je i postavio na direktorsku funkciju. Činjenica je da je Krakom u većinskom vlasništvu Grada, a manje udjele imaju općine Đurmanec, Jesenje, Radoboj i Petrovsko. Kako bi Krakom imao potpisnika te da se izbjegnu problemi u poslovanju poduzeća, direktora treba pod hitno imenovati.

Gradonačelnik Horvat vijećnicima je naveo razloge zašto više ne vidi Damira Beloševića na mjestu direktora. – Tražio je povećanje cijene vode od 35 posto, što nisam dopustio već sam to prepolovio. Cijelu lanjsku godinu Krakom nije plaćao obveze po kreditu, već je bez znanja Skupštine prolongirao te obveze.

– Tvrdnja da su se donosile odluke bez sazivanja skupštine Krakoma ne stoji jer u članku 15 Društvenog ugovora piše da se Skupština ne mora sazvati radi donošenja odluka, pod uvjetom da se svi članovi Skupštine pismeno usuglase oko odluke – rekao je Belošević.

 Oporba ogorčena

Za neplaćanje kredita u prošloj godini, Belošević ima odluku Skupštine koju je potpisao predsjednik Skupštine društva Ivan Šanjug, načelnik Petrovskog kojom se ovlašćuje direktora da potpiše "Dodatak ugovora o dugoročnom kreditu", prema kojem se godinu dana otplaćuje samo kamata.

– Nisam sredinom siječnja potpisao produženje ugovora na 30 dana, zato što imam važeći ugovor do 1. veljače. Nadam se samo da će se direktor, tko god to bio, imenovati što prije, za dobrobit Krakoma – rekao je Belošević. Oporba u vijeću je ogorčena. Vijećnik Vladimir Bajcer (HNS) poručio je neka se sada napravi najbolje za Grad i građane. Odlukom Vijeća Josip Horvat je razriješen dužnosti člana Skupštine, a za novog člana imenovan je Zoran Gregurović, koji pak smatra da do lokalnih izbora ne bi trebalo mijenjati sadašnjeg direktora Damira Beloševića.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije