Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijećnici izglasali

Varaždin diže kredit od 26,1 mil. kn. Habuš: Bez toga bit će teško

'19.06.2012., Ulica Vilka Novaka, Varazdin - Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak nakon sastanka u gradskoj vijecnici s gradskim i zupanijskim celnicima posjetio je POS naselje u izgradnji gdje ih je
'Marko Jurinec/PIXSELL'
25.10.2012.
u 13:33

Grad mora nastaviti sa započetim kapitalnim investicijama, no za njih nije osigurao novac. Ostaje upitno što ako Vlada ne odobri kredit

Grad Varaždin ide u nova zaduženja. Odluku o 26,1 milijuna kuna kredita jučer je većinom glasova donijelo varaždinsko Gradsko vijeće, a sada se čeka još i zeleno svjetlo Vlade, odnosno Ministarstva financija koje mora odobriti Gradu da uzme taj kredit.

Kreditom će se financirati nastavak izgradnje podzemne garaže na Kapucinskom trgu, uredit će se okoliš na lokaciji Vilka Novaka gdje se grade POS stanovi i rekonstruirat će se zgrada u Preradovićevoj ulici. Što će biti ukoliko Vlada kredit ne odobri, ostaje visjeti u zraku, no izvjesno je da bi se Grad mogao naći u velikim problemima s obzirom na to da ga prijašnje obveze vežu da mora nastaviti sa započetim kapitalnim investicijama.

Raste na 71 milijun

– Do sada nismo lobirali za ovaj kredit, ali ukoliko ne dobijemo suglasnost bit će vrlo teško - priznao je i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. Ovim kreditom, čiji su ukupni troškovi oko 33 milijuna kuna, zaduženja Grada rastu na 71 milijun kuna, a Habuš smatra kako kredit neće značajnije opterećivati proračun. Budući da je proračunski manjak 30. lipnja iznosio 23,1 milijun kuna, a Grad je u isto vrijeme imao oko 130 milijuna kuna nenaplaćenih potraživanja, takva izjava u najmanju ruku iznenađuje, ali očito je da je zeleno svjetlo Vlade za kredit od životne važnosti za Grad.

Varaždinsko Gradsko vijeće jučer, pak, nije raspravljalo o pristiglim ponudama za novonastali otpad, no smeće je ipak bilo jedna od tema sjednice.

Kolodvor seli u Pekaru

Habuš je rekao kako Povjerenstvo pregledava ponude i utvrđuje je li sva pristigla dokumentacija u redu. Obrušio se opet na T7 Grupu koja, kako kaže "zlonamjernim žalbama opstruira rješavanje problema varaždinskog smeća". Za govornicom je čak izjavio kako bi odstupio s mjesta gradonačelnika ukoliko bi T7 Grupa obećala kako više neće nepotrebno žalbama ometati postupak dobivanja koncesije za smeće.

– Ako je u meni problem, ja ću se maknuti – rekao je Habuš. Najavio je kako će u konačnici Gradsko vijeće odlučiti o ponudi, a sastati bi se u vezi toga, vjeruje, opet trebali već idući tjedan.

– Hoće li biti prihvaćena jedna ponuda ili će se ponoviti natječaj, vidjet ćemo – rekao je Habuš.

Osim toga, čuli smo i da je Grad našao novu-staru lokaciju za autobusni kolodvor. - Na zemljištu bivše Vojne pekare GUP-om je i predviđen kolodvor - objasnio je gradonačelnik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije