Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNI LJUBAVI

Uz svoju djecu skrbe o još četvero, a žele udomiti još mališana

puškarić (1)
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
09.03.2010.
u 17:17

Svi se ponašaju kao da su braća i sestre. Ne radimo nikakvu razliku među njima, kažu Marija i Josip Puškarić, koji bi rado pomogli još nekom djetetu, iako to po hrvatskom zakonu nije moguće

Svako dijete treba biti sretno i osjetiti roditeljsku ljubav, poručuju Marija i Josip Puškarić iz Ogulina, koji se uz dvije kćeri, Luciju (13) i Klaru (9), kao udomitelji skrbe za još četvero djece. Toplinu, sigurnost i ljubav u njihovu su domu našli četverogodišnji dječak i njegove sestre stare tri i dvije godine, te kao i najmlađi, jednogodišnji dječak.

– Svi se ponašaju kao da su braća i sestre. Ne radimo nikakvu razliku među njima. U tako velikoj obitelji to jednostavno ne bi bilo ni moguće. Svaka čast odgojiteljima i stručnjacima u domovima, ali ništa ne može zamijeniti mamu i tatu. To je bio naš najveći motiv kada smo se odlučili za udomljavanje – kaže Marija.

Iako se po Zakonu može udomiti najviše troje djece, Ministarstvo im je izišlo u susret, jer su troje starije djece brat i sestre. Rado bi pomogli još nekom djetetu, posebno kada bi se pružila prilika da udome nekoga iz kriznih područja, poput Haitija.

– Posvajanje je veća odluka i odgovornost nego udomiteljstvo. Stoga smo se odlučili za udomiteljstvo, jer u pitanju je budućnost te djece. To ne znači da ćemo našima sa 18 godina zatvoriti vrata. Bit ćemo uz njih i pomoći da krenu u život – kažu Puškarići.

Komentara 1

Avatar sebastian
sebastian
00:52 10.03.2010.

Moze se udomiti djete iz Haitia ili bilo koje drzave a nemoze iz Hrvatske ?????!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije