Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Uvjetna kazna mladiću koji je uništio stabla u svojoj ulici

\'21. 11. 2009., Koprivnica - Josip Bukovski ogrcen vandalizmom mladih koji su pokidali sadnice mladih stabala u Miklinovcu.  Photo: Josip Maljak/PIXSELL\'
PIXSELL
18.03.2010.
u 16:40

Nesavjesni mladić akaciju je potrgao u noći 21. studenoga lani, kada je s dvojicom prijatelja krenuo prema gradu.

Božidar Mehkek (23) na Općinskome sudu u Koprivnici proglašen je krivim za trganje 12 ukrasnih stabala akacije, koja su uljepšavala Ulicu Miklinovec. Za kazneno djelo protiv imovine – uništenje i oštećenje tuđe stvari – koje je počinio 21. studenoga prošle godine, a o čemu je tada pisao i Večernji list, pravomoćno je kažnjen zatvorskom kaznom od tri mjeseca uz rok kušnje od godinu dana.

Grad Koprivnica, vlasnik potrganih stabala, upućen je da imovinskopravni zahtjev ostvaruje u parnici jer taj zahtjev, koji je oštećeni postavio u iznosu od oko 3400 kuna, piše u obrazloženju presude, nije ničim obrazložen, a imovinska šteta nije bitno obilježje inkriminiranog djela.

Mladi Mehkek, koji inače i živi u istoj ulici, akaciju je potrgao u noći između 2 i 4 sata kada je s prijateljima Dinom Stanešićem i Marijom Kolarom išao prema gradu. Na glavnoj raspravi mladić je rekao da se osjeća krivim zbog počinjenja toga kaznenog djela i da mu je vrlo žao što se to dogodilo. Pri izricanju blage presude mladiću je na ruku išlo to što prije nije bio osuđivan. (zm/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije