Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugodno s korisnim

Ušao u posao iz ljubavi prema životinjama - šeta pse i zarađuje!

šetač pasa (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
12.08.2011.
u 14:42

Nezaposleni konobar nikako nije mogao naći posao, a onda mu je na um pala ideja kako pomagati, uživati te zaraditi

Pse treba poštivati. Dati im do znanja da ti mogu vjerovati i vratit će ti na najbolji način. S ljubavlju – kaže Osječanin Boris Mršić koji je ljubav prema životinjama iskoristio i za osiguranje vlastite egzistencije. S dvoje prijatelja, Jelenom i Igorom, Boris, naime, nudi usluge šetanja pasa. Vrijednih sat vremena za šetanje ljubimca stajat će vlasnika samo 15 kuna.

Hrana sve riješava

Taj dvadesetjednogodišnji mladić, otkriva nam, iako po zanimanju konobar nikako nije nalazio posla. Onda mu je na um pala ideja da bi mogao drugima šetati pse. Prije svega starijim osobama kojima je teže pratiti hod svoga kućnog ljubimca. I sam je imao psa, a bakin Vili neizostavan mu je pratitelj. Zahuktavanje posla započelo je prije mjesec dana preko poznanika, a danas već ima nekoliko redovnih mušterija. Nove traži putem facebooka, a uskoro i uz letke koje su izradili.

– Svakom se psu treba prilagoditi jer svaki pas ima neku svoju osobinu. Najvažnije je da budeš dobar – pomaziš ga, daš mu hranu jer to je najbolji “mamac” da ti pas vjeruje, da te se ne boji – objašnjava Boris koji dosad nije imao ijedno neugodno iskustvo.

Bilo je režanja, no slastica i maženje “razoružali” su svakog opreznog ljubimca.

– Pas se sa mnom ponaša kao i sa svojim vlasnikom. Kao i svakog drugog uzet ću ga na povodac, pratiti da obavi nuždu, nahraniti nekim bombončićem i pomaziti da mogu opet doći po njega. Već sad kod stalnih mušterija vidim da je pas sretan kad me vidi i ima povjerenja – opisuje Boris koji posao planira prijaviti kao kućnu radinost. Već sad s prijateljima pokreće i novu ponudu – uslugu čuvanja pasa u domu vlasnika i hranjenje štenaca.

Pristojna zarada

– Nadam se da će posao uspjeti – kaže Boris otkrivajući da je u poslu moguća zarada od 150 do 400 kuna dnevno. Naravno, ovisno o broju pasa iako, naglašava, više se vodi briga o dobrobiti životinja nego li o novcu. Pazi se da se životinje koje idu zajedno podnose, a neće šetati psa koji nije uredan i barem malo discipliran od strane vlasnika.

– Ne možemo riskirati da napadne nekog u parkua – zaključuje mladić koji volontira u Crvenom križu i Info centru mladih. Dobiti ga možete na 097/7831399.

Komentara 2

PO
podravacc
17:23 12.08.2011.

kaj je ovo reklama??? ima sve elemente,opis usluge,cijenik i broj telefona.....

OB
OBSERVER8
20:01 12.08.2011.

Odlična ideja; slijedeći korak je da ovo pretvori u obrt i stekne i staž i zdravstveno. Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije