Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cesta D47 u Novskoj

Uređuje se cesta, stanovnici dobivaju i kanalizacijsku mrežu

cesta,novska,portal (1)
Foto: Željko Gašparović/PIXSELL
1/4
18.04.2013.
u 09:12

Prometnica će biti proširena na 6,6 metara, a podiže se i cijela površina za pola metra.

Početkom tjedna započeli su radovi na Državnoj cesti D47, na dijelu kod Novske. Radi se o velikim zahvatima, rekonstrukcija obuhvaća cestu u dužini nešto više od jedan kilometar. Prometnica će biti proširena na 6,6 metara, a podiže se i cijela površina za pola metra. Cesta D47 prolazi cijelom ulicom Josipa Kozarca u Brestači, pa se ujedno postavlja ostala potrebna infrastruktura, a stanovnicima će se riješiti i kanalizacijska mreža.  

- Biti će to najljepša ulica u gradu, s dva zelena pojasa i nogostupa - rekao je Antun Vidaković, gradonačelnik prilikom obilaska gradilišta. Kaže, da je još ranije osigurana sva projektna dokumentacija, dok će Hrvatske ceste s 5,5 milijuna kuna financirati radove. Izvođač je predvidio trajanje radova do kraja godine, no nadaju se i ranijem roku završetka, do početka nove školske godine, zbog većeg broja djece koja pohađaju nastavu iz te ulice. 

Inače vrlo gust promet cestom kojom se osim stanovnika ulice koriste i drugi sudionici, cesta ima izlaz na auto cestu A3 i nalazi na pravcu, Novska prema Lipiku, te se osobna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac, dok se kamionski promet odvija sa zastojima.

>>Županija je Cestama Sisak lani platila 44,2 mil. kuna za radove!?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije