Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treći put rektor

Unatoč sudskoj presudi I. Pavić i dalje rektor Sveučilišta u Splitu

ivan pavć
Davor Puklavec/PIXSELL
04.10.2011.
u 15:23

Profesor Željko Domazet žalio se Upravnom sudu nakon izbora I. Pavića 2010. godine jer je smatrao da Pavić ne može i treći put biti biran. Tužba je uvažena, no Senat Sveučilišta donio je odluku da se za rektora izabere profesor Ivan Pavić.

Iako je Upravni sud poništio odluku Senata Sveučilišta u Splitu po kojoj je prof. dr. Ivan Pavić prošle godine treći put izabran za rektora splitskog sveučilišta, on i dalje ostaje rektor. Naime, na današnjoj sjednici Senata Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Bolanča, prorektor za pravna pitanja, informirao je članove o presudi Upravnog suda RH od 31. kolovoza 2011. Istaknuo je da je odlukom Senata Sveučilišta u Splitu 20. travnja 2010. utvrđena lista kandidata za izbor rektora na kojoj su bili prof. dr. sc. Željko Domazet i prof. dr. sc. Ivan Pavić.

Protiv te liste prof. dr. sc. Željko Domazet pokrenuo je upravni spor. Presudom Upravnog suda RH od 31. 8. 2011. njegova je tužba uvažena. Međutim, odlukom Senata Sveučilišta u Splitu 6. svibnja 2010. za rektora je izabran prof. dr. sc. Ivan Pavić. Protiv te odluke nije pokrenut upravni spor, što znači da je ona u međuvremenu postala konačna i pravomoćna.

Dakle, prof. dr. sc. Ivan Pavić legalno je izabran za rektora Sveučilišta u Splitu, zaključeno je danas na Senatu.

Domazet je prigovarao da Pavić ne može i treći put biti rektor Sveučilišta u Splitu.

Odustalo se i od tužbe Ustavnom sudu koju je bio najavio prof. Pavić nakon što je stigla presuda Upravnog suda.

Iz Hrvatske demokratske zajednice Splitsko-dalmatinske županije uputili su priopćenje u kojem navode da je prof. Ivan Pavić potvrdio u medijima da je član savjeta SDP-a za znanost.

– Članstvom u bilo kojem tijelu druge stranke, pa tako i SDP-a, prof. dr. sc. Ivanu Paviću prestaje članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. No, uvidom u evidenciju članstva HDZ-a utvrdili smo da dr. Ivan Pavić nije u evidenciji članstva HDZ-a, što znači da nije član HDZ-a – javljaju iz HDZ-a.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije