Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maturanti

Umjesto pijančevanjem i brašnom, od škole se oprostili plesom

maturanti1 (1)
Foto: presnimila Lj. Risek
1/3
19.05.2012.
u 19:20

Plesni spektakl ivanečkih maturanata u srednjoškolskoj je sportskoj dvorani pratilo više od tisuću razdraganih roditelja, prijatelja i građana

 Polijevanje vodom i pjenom, posipavanje brašnom, uskakanje u fontane – ništa od toga građani Ivanca ni ove godine nisu doživjeli od maturanata ivanečke Srednje škole - Gimnazije, Ekonomske i Industrijsko-obrtničke škole. Umjesto maltretiranja građana divljanjem, galamom i razbijanjem boca, ivanečki gimnazijalci, ekonomisti, strojari, tekstilci i prodavači plesnim spektaklom u sportskoj dvorani na uljuđen su se i pristojan način oprostili od srednjoškolskog obrazovanja te tako ostali vjerni dugogodišnjoj tradiciji, po kojoj je Srednja škola Ivanec jedinstvena u državi.

   U dvorani koja je doslovce bila pretijesna da primi razdragane roditelje, bake i djedove, prijatelje i mnogobrojne građane, 156 maturanata je, nakon glasnog mimohoda ivanečkim ulicama, izvelo scenski program ispunjen plesom, glumom i dopadljivom scenografijom. I unatoč brojnim školskim obvezama, uvježbavali su ga mjesecima, i nije im bilo teško svladavati koreografiju, mimiku, akrobacije! Nakon što su odjeveni u originalne odore svojih razreda u dvoranu ušli uz zvukove Radetzky marša te otpjevali studentsku himnu Gaudeamus igitur, svaki razred je pred ushićenim gledateljima pokazao ne samo svoje plesno-glumačko umijeće, već i sportske vratolomije. U živopisni show maturanti su uključili i svoje razrednice, koje su glumile batmanice, vampirice, bejzbolašice, „flintstonesice“… Lijepo je bilo čuti riječi zahvale što su ih svi odjeli uputili svojim profesorima te se od njih oprostili cvijećem.

- Budite zdravi, pametni i lijepi, vi ste naš ponos! – poručila je maturantima ravnateljica Srednje škole prof. Branka Pavić, podsjetivši da je po rezultatima svojih učenika na svjetskim, državnim i regionalnim natjecanjima ta škola među najboljima u Hrvatskoj.

- Pored takvih maturanata, Ivanec je siguran, a pored takve mladosti sigurna je i budućnost Hrvatske – čulo se na spektaklu s kojeg su posjetitelji odlazili suznih očiju i s puno pozitivnih emocija.

Ključne riječi

Komentara 1

C5
c523h231
19:44 19.05.2012.

Svaka cast! Trebalo je imati uma i osmisliti nesto novo i prihvatljivo za sve ! Apsolutno su najbolji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije