Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljstvo

"Radnička borba" crvenom bojom zalila vrata sjedišta HDZ-a

karlovac, hdz, boja (1)
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/10
Autori: zb/VLM, nam/VLM
04.03.2011.
u 07:09

Riječ je o široj javnosti nepoznatoj grupi, koja je dosad "akcije" poduzimala u Karlovcu

Stranačke prostorije vladajuće stranke ponovno su se našle na udaru. Naime, ulazna vrata sjedišta HDZ-a u Zagrebu i Karlovcu danas su osvanula zalivena crvenom bojom. Nepoznata osoba ili više njih crvenom je bojom zalila ulaz u prostorije HDZ-a u središtu Karlovca, ploču s natpisom stranke, a zaliveni su i okolni stakleni prostori na kojima se nalaze slike lokalnih stranačkih dužnosnika.

Nepoznati "umjetnik" svoj je trag ostavio i u središnjici HDZ-a u Zagrebu, na Trgu žrtava fašizma. Pretpostavlja se da su se incidenti dogodili tijekom noći ili u ranim jutarnjim satima jer je boja još uvijek svježa.

Prije nego je policija uspjela pronaći krivca, odgovornost za zaljevanje bojom preuzela je nepoznata organizacija naziva Radnička borba. Ta organizacija koja ima i svoju internetsku stranicu Karlovčanima je postala poznata prošlih mjeseci nakon što su se po gradu počeli pojavljivati grafiti i mali plakati sa natpisom: Ni HDZ, ni SDP, več radnička vlast.

– Preuzimamo odgovornost za sinkronizirano polijevanje sjedišta HDZ-a u Karlovcu i Zagrebu crvenom bojom. Na taj smo način simbolički htjeli ukazati da je vrijeme da ova vlast padne – kaže jedan od članova organizacije Radnička borba.

No, to nije samo akcija protiv HDZ-a, nego cjelokupne politike u Hrvatskoj, kojoj je on s takozvanom oporbom na čelu, nastavlja naš sugovornik. U Radničkoj borbi se nadaju da će se takva akcija uvriježiti, pa da će građani samoinicijativno zalijevati bojom sjedišta HDZ-a, SDP-a i ostalih stranaka po cijeloj Hrvatskoj. Na pitanje podržavaju li zagrebačke prosvjede, član Radničke borbe odgovara da u njima sudjeluju.

– Međutim, ne podržavamo vođe braniteljskih prosvjeda, koji prikupljaju političke poene, kao ni njihove ciljeve i retoriku. Ograđujemo se i od Ivana Pernara jer on zagovara krajnji neoliberalizam – kaže naš sugovornik.

Komentara 125

UK
Ugo Kajvez
12:58 04.03.2011.

Dobro su i prošli .....................

JP
jadranko primorac
14:24 04.03.2011.

juragura, jos samo ovo: kad je tako dobro bit svecenik i kada se zivi u raskosi onda si ti podosta bedast a i ostali tvoji istomisljenici koji niste odabrali zastupati Gospodina i njegovu Crkvu.

OB
-obrisani-
12:26 04.03.2011.

@ jadranko primorac \"Jesi li za pravdu koja bi se odnoslila samo Franju Tudmana\" --- Nije stvar porijekla otete imovine, nego livadilivadi ukazujem na njegovo licemjerje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije