Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlak u snijegu

Pokvario se i zamjenski vlak, očekuje se dolazak novog

drniš, snijeg (1)
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Autori: Frane Šarić, mpk
07.02.2012.
u 12:36

Među putnicima koji su bili u vlaku našli su se i ukrajinski malonogometni reprezentativci

Nastavlja se golgota putnika koji su jutros vlakom krenuli iz Splita za Zagreb. Jutros oko 11 sati taj brzi vlak iskliznuo je iz tračnica između kolodvora Zrmanja i Malovanj. Nasreću, nitko nije ozlijeđen, a putnici su u toplom vlaku nekoliko sati čekali na dolazak nagibnog vlaka iz Zagreba. Krenuli su s njim put Zagreba, no prije nekoliko minuta vlak se pokvario i stao pokraj Plaškoga kod Karlovca. Čeka se novi vlak kojim bi se putnike prebacilo do metropole.

Putnici za iskliznuća vlaka nisu bili ozlijeđeni, a nakon nekoliko sati svi su se ukrcali u zamjenski vlak koji ih je trebao prevesti u Zagreb - jedino su reprezentativci ukrajinske malonogometne reprezentacije, koji su se također našli u vlaku, autobusom krenuli prema Gračacu te autocestom prema Zagrebu.

Prema prvim informacijama, uzrok iskliznuća je nalet na nanos snijega na pruzi. Zbog nesreće otkazani su vlakovi broj 524 i 525 koji su iz Zagreba za Split trebali krenuti u 14.04 sati, odnosno iz Splita za Zagreb u 14.41 sati, javlja DUZS. Na ostalim dionicama pruga vlakovi u daljinskom prometu kasne od nekoliko minuta do sat vremena, a u lokalnom i prigradskom prometu nema većih kašnjenja. Normalizacija prometa očekuje se u večernjim satima.

Inače, kako su nam rekli GSS-ovci, sva su sela u ličkom i zadarskom području dostupna, odnosno nisu odsječena od svijeta. Velikih problema zbog snježnog nevremena još uvijek ima na šibenskom području, odnosno kod Promine, gdje mećava ponovno nanosi snijeg koji GSS-ovci čiste pokušavajući osloboditi put do sela.

Ključne riječi

Komentara 3

BA
balic
14:06 07.02.2012.

HZ je trula i ko se jos usudi na put sa njima po ovakvom vremenu nista bolje nemoze ocekivati.... Zasto se zelje.tracnice ne ciste od snijega i nanosa snijega... mora prvo biti ozlijedjenih,poginulih onda ce se mozda poceti radit kaoo svugdje u svijetu....

DU
durac
14:53 07.02.2012.

Kakav snijeg! Vlakovi nisu održavani, a ni stručno pregledani. HŽ-e ima školovane ljude ( pregledače vagona) koji bi trebali pregledavati vlakove i ne bi bilo problema, međutim, njih su maknuli i ne daju im da pregledavaju iste i zato dolazi do istoga. Može pričaz tko što hoće, oni su jedini školovani i stručni za to.

Avatar pretorijanac
pretorijanac
15:00 07.02.2012.

Sada će nas ovi glupavi ukrajinci tužiti UEFI još i za ovo \"namjerno\" iskliznuće vlaka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije