Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nalazi negativni

Ukinuta zabrana izlova školjaka na zapadnoj obali Istre

skoljke
Duško Marušić/Pixsell
11.10.2010.
u 12:08

Još nije ukinuta zabrana eksploatacije školjaka u uzgajalištima.

Danas je ukinuta zabrana izlova školjaka na zapadnoj obali Istre jer su nalazi na biotoksine bili negativni. Veterinarska inspektorica Rajka Lesić kaže da je opet dopušten izlov sjeverno od granice sa Slovenijom i Italijom te južno do rta Barbariga.

Još uvijek, međutim, nije ukinuta zabrana eksploatacije školjaka u uzgajalištima, a najveća su u Limskom zaljevu, Vabrigi i Savudrijskoj vali.

Cijela zapadna i istočna obala Istre bila je pod zabranom ugoja i izlova školjaka, što je bila prva zabrana na poluotoku u tako širokim razmjerima. Sljedeća analiza školjaka na biotoksine obaviti će se u srijedu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije